Mungesa serioze e personelit në stacionet kufitare – Shqip

by admin
Spread the love
1a7253ebfd94147be1a9016b1f9dc492.jpeg

Ministri i Punëve të Brendshme, Pançe Toshkovski, shqetësuar për situatën e stacioneve policore në pikat kufitare, ka bërë një vizitë tërheqëse në katër prej tyre: Qafasan, Frangovo, Xhepishte dhe Bllato. Problemi kryesor që ka evidentuar është mungesa e serioze e personelit, e cila po bën të pamundur funksionimin normal të sistemit “një ndalesë”.

Në Qafasan, ku aplikohet ky sistem, mungesa e stafit është në nivelin e 37%, duke krijuar pengesa për shtimin e korsive aktive në një turn. Situata në Frangovo është edhe më alarmante, me vetëm 3 policë në një turn për të mbikëqyrur një vijë kufitare prej 23 kilometrash.

Përveç kësaj, në Bllato, shifrat e pasagjerëve që kalojnë përditë janë të larta (2200), por vetëm një kabinë është në funksion për shkak të mungesës së personelit, e cila është vetëm 35% e nevojshme.

Ministri Toshkovski është shprehur i gatshëm për të shqyrtuar dhe vlerësuar mundësinë e futjes së sistemit “një ndalesë” në këto pikë kufitare për të rritur efikasitetin dhe për të adresuar problemet e mungesës së personelit dhe infrastrukturës. Këto masa parashikohen të adresohen për të përmirësuar situatën dhe për të mbrojtur kufirin në mënyrë më efektive.

You may also like