Latifi: 20 vjet zi e terr është narracion i Vetëvendosjes

by admin
Spread the love

Profesori universitar Blerim Latifi thotë se “20 vjet zi e terr” është narracion i krijuar nga Vetëvendosje. Sipas tij, e gjithë kjo periudhë nuk duhet parë si homogjene.

“Faktikisht ky tregimi për 20-vjeçarin, për këtë periudhën, origjinën e saj e ka në narracionin politik të Vetëvendosjes. VV ka arritë me imponu këtë version këtë periodizim të kësaj periudhe që po e quajmë 20-vjeçare edhe me imponu një version mbi atë se çarë ka ndodhur në këtë 20-vjeçar”, tha Latifi.

Oor, ai thekson se kjo nuk është një periudhë homogjene. “Ka premje, ka ndamje, ka kthesa e zhvillime të ndryshme”, shtoi ai, në emisionin Pressing në T7.

Ai thotë se do të ishte mirë që këtë periudhë ta ndajmë në 2 periudha.

“Realisht do të ishte e duhur që këtë periudhë 20 vjeçare ta ndajmë në 2 periudha të mëdha. Periudha para pavarësisë, dhe mund të flasim për një periudhë të dytë dhe t’i ikim asaj klishesë për të parë këtë peroudhë homogjene”, theksoi Latifi.

Lexo lajme interesante

You may also like