Katari, një dhuratë e veçantë për tifozët e Botërorit – Shqip

by admin
Spread the love

Ministria e Brendshme e Shtetit të Katarit ka zgjatur edhe për një vit vlefshmërinë e kartës dixhitale popullore Hayya, e cila nga 1 nëntori deri më 23 dhjetor 2022 lejonte hyrjen pa vizë në vendin e Gjirit Arab.

Vlefshmëria e kartës Hayya është zgjatur deri më 24 janar 2024 për njerëzit jashtë Katarit, përfshirë tifozët dhe organizatorët e Kupës së Botës FIFA.

Ata do të jenë në gjendje të vizitojnë Katarin brenda këtij afati me kushte të caktuara si prova e një rezervimi të konfirmuar hoteli ose akomodimi me familjen dhe miqtë, një biletë kthimi, sigurim shëndetësor dhe një pasaportë të vlefshme për të paktën tre muaj pas mbërritjes në Katar.

Në të njëjtën kohë, karta Hayya ofron një sërë përfitimesh dhe vendimet e autoriteteve zbatohen për pronarët e të gjitha llojeve të këtyre kartave.

Ministria e Brendshme e Shtetit të Katarit ka publikuar një njoftim për këtë në rrjetet sociale në arabisht, anglisht, frëngjisht, spanjisht, urdu dhe gjuhë të tjera, njoftoi agjencia shtetërore e Katarit QNA.

Siç raporton gazeta e Katarit Al-Watan, njoftimi i Ministrisë së Brendshme për zgjatjen e vlefshmërisë së kartës Hayya për tifozët dhe organizatorët e Kupës së Botës FIFA 2022 në Katar vjen në kuadër të përpjekjeve të Dohas zyrtare për të promovuar sektorin e turizmit.

Të përditshmet e Katarit ranë dakord për rëndësinë e këtij hapi që synon të promovojë shtetin e Katarit si një destinacion ideal turistik për familjet dhe turistët. Rastësisht, “Qatar Tourism” (QT), organi qeveritar i menaxhimit të turizmit, së bashku me Qatar Airways, së fundmi kanë nisur fushatën “Feel the Winter in Katar”. Me këtë rast u organizuan një sërë ngjarjesh dhe festivalesh, duke përfshirë edhe “Qatar Balloon Festival” i përfunduar së fundmi, i cili shkaktoi entuziazëm në mbarë botën.

Në një artikull të titulluar “Zhvillimi i Turizmit”, gazeta Al-Watan thekson se sektori i turizmit të Katarit duket shumë premtues pas një rritjeje të fortë që erdhi nga Kupa e Botës.

Gjithashtu, Al-Watan kujton njoftimet e autoriteteve turistike të Katarit për paketën e programeve për vitin 2023, si pjesë e një strategjie që synon forcimin e pozicionit të Katarit si një destinacion turistik global duke tërhequr deri në gjashtë milionë vizitorë në vit, e cila duhet të rezultojë në një rritje të kontributit të sektorit të turizmit në produktin e brendshëm bruto (PBB) të vendeve të pasura të Gjirit me një rritje prej 12 për qind deri në vitin 2030.

Vitet e fundit, Katari ka bërë përpjekje të konsiderueshme për të zhvilluar sektorin e turizmit, duke bërë investime në mënyrën më të mirë. Gazeta Al-Sharq tërheq vëmendjen për hapjen e hoteleve luksoze, atraksioneve të reja turistike, resorteve të bukura, qendrave tregtare, klubeve të plazhit, muzeve dhe parqeve argëtuese, me disponueshmërinë e një sërë markash të njohura në sektorët e gastronomisë, modës dhe bukurisë.

Katari ofron bukurinë e dunave të rërës, si dhe monumente të shumta kulturore dhe trashëgimi të shquar. Në këtë vend, vizitorët kanë mundësinë të përjetojnë argëtim dhe eksperienca fenomenale të blerjeve që i përshtaten buxhetit të secilit dhe përmbushin aspiratat e vizitorëve dhe turistëve nga e gjithë bota.

Pas suksesit të jashtëzakonshëm të Katarit në organizimin e Kupës së Botës, zgjatja e kartës Hayya për një vit shtesë përfaqëson një sfidë të re për autoritetet që merren me sektorin e turizmit, sipas mediave të Katarit. Megjithatë, nevojiten përpjekje për të organizuar një ofertë të jashtëzakonshme turistike në mënyrë që të kontribuojë që Katari të jetë zgjidhja më e mirë për turistët në Lindjen e Mesme dhe në botë – tani dhe në të ardhmen, përfundoi gazeta Al-Sharq. /tesheshi.com/

You may also like