Haradinaj kujton dëshmorët e Shishmanit: Vepra heroike e tyre mbetet frymëzim për gjeneratat e ardhshme

by admin
Spread the love

Daut Haradinaj kujton dëshmorët e Shishmanit të Gjakovës: Vepra heroike e tyre në mbrojtje të Atdheut, mbetet frymëzim për gjeneratat e ardhshme

Daut Haradinaj ka kujtuar dëshmorët e rënë në betejën e Shishmanit të Gjakovës.
Haradinaj tha se vepra heroike e tyre në mbrojtje të Atdheut, mbetet frymëzim edhe për gjeneratat e ardhshme.

‘Sot në 23-vjetorin e rënies, kujtojmë dëshmorët të cilët ranë pas kalimit të kufirit në betejën e Shishmanit të Gjakovës.

Grupi i përbërë prej 44 luftëtarëve, po vinin nga Shqipëria, të furnizuar me armatim shtesë për luftëtarët e tjerë të UÇK-së.

Pas një beteje të ashpër, ranë heroikisht; Armend Qymyri, Besim Rama, Bujar Sylaj, Florim Sejdiu, Ibrahim Asllani, Mon Maqi, Naim Lataj, Xhemajl Avdullahu, Bujar Shala, Jahja Danuza, Jashar Jashari, Kadri Berisha, Mehdi Zabeli dhe Nuhi Elezaj.

Vepra heroike e tyre në mbrojtje të Atdheut, mbetet frymëzim edhe për gjeneratat e ardhshme. Lavdi përjetë!’, ka shkruar Haradinaj.

Lexo lajme interesante

You may also like