Gjendet një kryqëzim i rrallë salmon-peshkaqen në lumin amerikan! Bisha 500 kg alarmon qytetarët

by admin
Spread the love

Një tjetër zbulim që ka alarmuar shkencëtarët ka dalë në dritë. Këtë herë në një lumë në SHBA është gjetur një kryqëzim i rrallë salmon-peshkaqen.

Qyteti i qetë i Riggins, Idaho, SHBA është gjetur në mes të një fenomeni misterioz që ka lënë banorët e tij të hutuar. Lajmi për gjetjen e një krijese të çuditshme që është e përshtatshme për thellësitë e oqeanit sesa për brigjet e qeta të një lumi, arriti shumë shpejt në Departamentit të Iktiologjisë në Idaho.

Kjo krijesë e çuditshme është një kryqëzim midis një peshkaqeni dhe një salmoni. Mendjet kureshtare mund të kenë pyetur veten se si një grabitqar që zakonisht bredh në skajet e largëta të detit, u gjend papritur në një lumë.

Ekspertët kanë shpjeguar se kjo lloj krijese jeton në ujërat e thella në dete, por herë pas here udhëtojnë edhe nëpër ujëra të cekëta nëpër lumenjtë e njohur.

Krijesa ka përmasat e një gjiganti. Me një gjatësi deri në tre metra dhe një peshë deri në 500 kilogramë, dukej çuditërisht si peshkaqeni i bardhë.

 


Top Channel

You may also like