Elon Musk tregon se ju nuk do të jeni më në gjendje të bllokoni adresa të ndryshme në Twitter

by admin
Spread the love
1a7253ebfd94147be1a9016b1f9dc492.jpeg

Pronari i Twitter ose “X”, Elon Musk tha sot se opsioni për të bllokuar njerëzit në Twitter do të “fshihet si shërbim” në të ardhmen, pasi “nuk ka kuptim“.

Musk e bëri këtë koment si një përgjigje ndaj një postimi në Twitter ku ngrihej pyetja nëse ekzistonte një arsye për të bllokuar dikë në vend që thjesht t’i bëni “mute” në rrjetin social. Heshtja dhe bllokimi janë dy shërbime thelbësisht të ndryshme në Twitter. Heshtja ju pengon të shihni përmbajtje nga përdoruesit e Twitter, ndërsa bllokimi parandalon që njerëzit e tjerë të shohin përmbajtjen tuaj, t’ju ndjekin dhe të ndërveprojnë me ju.

Sipas Musk, heshtja do të jetë mënyra e vetme për të filtruar përmbajtjen në Twitter në të ardhmen, megjithëse do të ketë ende një shërbim për të bllokuar mesazhet direkte. Heqja e shërbimit të bllokimit do të lejojë që llogaritë e padëshiruara apo ngacëuesit e ndryshëm të ndërveprojnë me njerëz që nuk do të mundeshin për sa kohë ishin të bllokuar.

Nëse ju bëni “mute” një llogari, ajo llogari ende mund t’ju ndjekë, të shikojë përmbajtjen tuaj, t’i përgjigjet asaj, si dhe të bëjë retweet. Përgjigjet e tyre ndaj tweet-eve nuk do të jenë të dukshme për ju, por ata do të jenë ende në gjendje të përgjigjen. Ju nuk do të merrni njoftime për përgjigjet e tyre nëse nuk i ndiqni, por nëse dikush i përgjigjet përgjigjes nga personi i heshtur, do ta shihni atë njoftim dhe do të njoftoheni për bisedën. Për shumë përdorues, humbja e funksionit të bllokut do të jetë e dëmshme. Nuk është e qartë nëse Musk do të ndjekë planet për të hequr funksionin e bllokimit, veçanërisht me reagimin që ka krijuar njoftimi i Musk. Ashtu si me shumë prej njoftimeve të Musk, nuk ka asnjë fjalë se kur mund të hiqet ky shërbim.

You may also like