Deputeti rus sugjeron rrëmbimin e ministrit të mbrojtjes së NATO-s në Ukrainë

by admin
Spread the love

Një ligjvënës i lartë në Rusi ka sugjeruar rrëmbimin e një ministri të mbrojtjes të NATO-s në Ukrainë dhe sjelljen e tyre në Moskë për t’u marrë në pyetje.

Në një intervistë me televizionin shtetëror të Rusisë Rossiya-1, Oleg Morozov tha se “komploti fantastik” që ai kishte përgatitur do të shihte ministrin e NATO-s të transportohej në Rusi dhe të merrej në pyetje se çfarë “urdhrash” Perëndimi i kishte dhënë Kievit.

Ligjvënësi, i zgjedhur për herë të parë në parlamentin rus në vitin 1993 dhe anëtar i partisë shumicë Rusia e Bashkuar, vazhdoi të thotë se furnizimi me armë perëndimore për Ukrainën përbën një kërcënim të drejtpërdrejtë për Rusinë dhe mund t’i kërkojë Moskës të rishikojë qëllimet e saj ushtarake.

Duke folur me prezantuesen e televizionit dhe gazetaren pro-Kremlinit Olga Skabeyeva, z. Morozov tha: “Ju e dini, ndoshta është një komplot fantastik që kam përgatitur që në një të ardhme të afërt, në një fazë, një ministër lufte i një vendi të NATO-s do të shkonte me tren për në Kiev për të biseduar me Presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky. Por ai nuk do të arrinte atje. Ai do të zgjohej diku në Moskë.”

Zonja Skabeyeva e pyeti ligjvënësen: “Doni t’i rrëmbejmë ata?”

“Po. Dhe pastaj ne do të zgjidhim se kush e ka dhënë atë urdhër për çfarë, kush është përgjegjës për çfarë saktësisht,” u përgjigj z. Morozov.

“Nuk është një tablo aq mitike. Tani ka rregulla të reja në botë. Le të mendojnë pak të gjithë ata ministra të luftës që mblidhen në Kiev se si do të ishte të zgjoheshe në Moskë.”

Rruga Press

Lexo lajme interesante

You may also like