Çfarë e bën këtë Gorillë “më të trishtuarën në botë”? – Shqip

by admin
Spread the love

Gorilla që është cilësuar si “më e vetmuara në botë” i llojit të tij do t’i kalojë edhe këto pushime pas hekurave.

Bua Noi, një gorillë 33-vjeçare, është mbajtur në një kafaz në kopshtin zoologjik të diskutueshëm Pata në Tajlandë për më shumë se 30 vjet, që kur ishte 1 vjeçë.

Kafazi u vendos pikërisht mbi një supermarket në vendin aziatik dhe të gjitha përpjekjet për ta nxjerrë jashtë deri më tani kanë qenë të pasuksesshme.

Për shumë vite, përpjekjet e panumërta të grupeve ndërkombëtare dhe madje edhe të famshëm si Cher për të shpëtuar Bua Noin kanë qenë të kota.

Në tetor, pronari i kafshës tha se ai do ta lironte majmunin e vetmuar vetëm nëse paguhej deri në 700,000 paund.

Nënkryetari i PETA Asia, Jason Baker, i cili ka bërë fushatë për lirimin e Bua Noit që nga viti 2012, tha: “Bua Noi po vuan stres ekstrem psikologjik në një rrethim betoni ku ajo ka qenë e mbyllur vetëm për më shumë se 30 vjet, më shumë se shumë jetë tajlandeze. PETA ka ofruar në mënyrë të përsëritur ta zhvendosë atë dhe të gjitha kafshët e tjera nga kopshti zoologjik Pat në vendstrehime me reputacion, ku do të kishin pemë për t’u ngjitur, bar për t’u rrokullisur dhe kafshë të tjera për t’u shoqëruar, pasi objekti i braktisur është quajtur ndërkombëtarisht si një nga kopshtet zoologjike më të këqija në botë.

Të gjitha kafshët e mbajtura në robëri atje mbahen në ambiente të vogla, shterpe, pa rrezet e diellit, ajrin e pastër dhe pa mundësi për stërvitje”.

Bua Noi tërheq flokët dhe shpesh lëviz çuditërisht nëpër kafaz. Ka edhe pamje të saj duke u rrotulluar, dukshëm e dëshpëruar, në kafazin e saj. /tesheshi.com/

Lexo lajme interesante

You may also like