Biznes

BB: Shqipëria me rritje të fortë ekonomike

Në Shqipëri rritja ekonomike arriti 4,2% në vitin 2018 e nxitur nga rritja e prodhimit të energjisë elektrike falë kushteve hidrologjike shumë të favorshme, e mbështetur gjithashtu edhe nga një rritje e turizmit dhe konsumit familjar si dhe nga rritja e punësimit dhe pagave, raporton Banka Botërore në raportin e …

Read More »

Prezantohen kartëmonedhat e reja Euro të pashkatërrueshme

Kartëmonedha të harruara në xhepa apo që gabimisht kanë përfunduar në lavatriçe? Që janë hekurosur? Apo që gabimisht përfundojnë të bëra lëmsh? E gjithë kjo i përket të shkuarës, sepse tani po mbërrijnë kartëmonedhat e pashkatërrueshme. Banka Qendrore Evropiane ka prezantuar karakteristikat revolucionare të kartëmonedhave të reja euro, që do …

Read More »

BERZH do të investojë rreth 1.1 miliardë euro në Ballkan në 2019

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) synon të investojë përsëri rreth 1.1 miliardë euro në Ballkanin Perëndimor këtë vit, me fokus në sektorin privat, lidhjen dhe tranzicionin në ekonominë e gjelbër, sipas presidentit të BERZH, Suma Chakrabarti. “Ne jemi një partner i vjetër i rajonit, i përkushtuar për të …

Read More »