Australiani shpallet fajtor për vrasjen e homoseksualëve amerikanë në vitin 1988

by admin
Spread the love

Një australian u deklarua fajtor të enjten për vrasjen e një amerikani që ra për vdekje 35 vjet më parë nga maja e shkëmbit të Sidneit që njihej si një vend takimi i homoseksualëve.

Pranimi i Scott White në Gjykatën e Lartë të shtetit të Uellsit të Ri Jugor vjen tre muaj pasi dënimi i tij për vrasjen e Scott Johnson u rrëzua nga një gjykatë apeli. Familja e Johnson-it të lindur në Los Angeles kishte luftuar për vite me radhë për të përmbysur një zbulim fillestar se matematikani 27-vjeçar kishte vrarë veten në vitin 1988.

White, 52 vjeç, u arrestua në Sydney në vitin 2020 dhe u deklarua i pafajshëm për vrasjen e Johnson, i cili ishte një doktoraturë në Universitetin Kombëtar Australian. student që jetonte në kryeqytetin, Canberra, kur vdiq. White i befasoi avokatët e tij në janar të vitit të kaluar duke u deklaruar fajtor për vrasje gjatë një seance paraprake. Rreth 20 minuta më vonë, White nënshkroi një deklaratë duke thënë se ai ishte i hutuar kur u deklarua fajtor, nuk kishte shkaktuar vdekjen e Johnson dhe donte të deklarohej i pafajshëm.
Por gjykatësi regjistroi pranimin e fajësisë dhe White u dënua me 12 vjet e shtatë muaj burg. Në dënimin e White, gjyqtarja tha se ajo nuk gjeti përtej dyshimit të arsyeshëm se vrasja ishte një krim i urrejtjes së homoseksualëve, i cili do të kishte çuar në një burg më të gjatë. Johnson kishte qenë haptazi homoseksual. Në nëntor, tre gjyqtarë në Sidnei vendosën se White duhej të ishte lejuar të anulonte pranimin e tij të fajësisë, duke shfuqizuar dënimin dhe dënimin e tij.

Gjykatësit thanë se kishte një pyetje në lidhje me fajësinë e White për vrasje që mund të ishte ngritur në një gjyq. Një gjykim mund të kishte rezultuar në lirimin ose dënimin e tij për krimin më të vogël të vrasjes nga pakujdesia. White të enjten u deklarua i pafajshëm për vrasje dhe fajtor për vrasje nga pakujdesia. Zëvendës kryeinspektori i policisë Peter Yeomans u tha gazetarëve jashtë gjykatës se dënimi shfajësonte luftën e gjatë të familjes Johnson për drejtësi, që nga vendimi i vitit 1989 nga një mjek që vdekja e tij ishte një vetëvrasje.

Shiko, një ditë shumë emocionale për të gjithë, veçanërisht për familjen Johnson, e cila ka kaluar një kohë shumë traumatike gjatë 34 viteve të fundit dhe sot vërtet e justifikon atë familje, atë që ata kanë bërë gjatë shumë e shumë viteve. Ne jemi shumë, shumë të lumtur nga pikëpamja e policisë, por padyshim, më e rëndësishmja për familjen Johnson, sapo i vjen fundi një sage shumë, shumë e gjatë në jetën e tyre.


Top Channel

You may also like