5 këshilla që ju ndihmojnë në komunikim në punë – Shqip

by admin
Spread the love

Pavarësisht se me kë jeni duke komunikuar, është thelbësore që të dëgjoni dhe pastaj të flisni, në këtë mënyrë ju do të shmangni çdo keqkuptim të mundshëm.

Gjeni më poshtë 5 këshilla – strategji komunikimi që ju ndihmojnë në në punë:

Zbuloni arsyen e diskutimit – Çdo diskutim që ndodh në ambientet e punës duhet të ketë patjetër një arsye, ndaj përpara se të merrni pjesë në një të tillë, ju duhet të dini arsyen se përse ai po zhvillohet.

Jini sa më i qartë dhe konkret – Në këtë mënyrë jo vetëm ajo që ju kërkoni do të realizohet, por do t’i kurseni vetes dhe të tjerëve kohë shumë të çmuar.

Përdorni më shumë bisedat ballë për ballë – Sa më pak email-e sms. Përgjithësisht çojnë në keqkuptime.

Jo debate për punën në kohë pushimi, fundjave etj.

Dëgjoni – Këshillohet që për të shmangur çdo keqkuptim.

You may also like