300 mld euro të rezervave të Bankës Qendrore/ Brukseli propozon planin për konfiskim të aseteve të ngrira ruse

by admin
Spread the love

Ajo ka thënë se BE-ja mund të menaxhojë paratë në periudhë afatshkurtër dhe më pas t’i investojë ato.

Plani parasheh që paratë të mund të ndahen për Ukrainën, si kompensim për dëmet që i janë shkaktuar nga lufta.

“Ne do të punojmë me partnerët tanë në një marrëveshje ndërkombëtare, që ta bëjmë të mundur këtë gjë. Së bashku, ne do të tentojmë të gjejmë rrugë ligjore”, ka thënë von der Leyen.

Ajo ka thënë, po ashtu, se BE-ja është duke propozuar krijimin e një gjykate speciale, të mbështetur nga Kombet e Bashkuara, “për të hetuar dhe gjykuar krimet e kryera nga Rusia”.

Lufta në Ukrainë ka nisur më 24 shkurt.

Presidenti rus, Vladimir Putin, e konsideron luftën si “operacion special ushtarak” për të çmilitarizuar Ukrainën.

Perëndimi është përgjigjur ndaj Rusisë, duke goditur ekonominë e këtij shteti me sanksione të ashpra.

Si pasojë e luftës kanë vdekur mijëra persona dhe miliona të tjerë janë zhvendosur nga shtëpitë e tyre.

You may also like