15 shenja psikologjike që tregojnë se asaj i pëlqeni

by admin
Spread the love

Të gjithë mund të ndihemi të pasigurt ose të paqartë kur fillojmë marrëdhënie të reja, duke pyetur veten nëse dikush na pëlqen vërtet. Asnjëri prej nesh nuk është lexues i mendjes, por trupi dhe psikologjia jonë mund të thonë shumë.

Për fat të mirë, ka disa shenja që i përgjigjen mirë kësaj pyetjeje dhe mund të na bëjnë të kuptojmë se si ndihet vërtet dikush për ne.

Ne dëshirojmë që ju të jeni të qetë dhe të sigurt në marrëdhëniet tuaja. Pra, ne po ndajmë këto shenja jo fort të njohura gjërësisht për t’u kujdesur në marrëdhëniet e reja.

Drejtimi i këmbëve të tyre

Nëse këmbët e tyre janë të drejtuara nga ju, kjo mund të tregojë se ata janë të interesuar. “Gjuha e hapur e trupit është një tregues se dikush është kurioz dhe i vëmendshëm ndaj jush,” thotë terapistja e licencuar Shamyra Howard. Shenja të tjera mund të përfshijnë animin drejt jush me shpatulla të relaksuara dhe krahë të pakryqëzuar.

Nëse ju mund të shihni duart e tyre

Kur dikush është rehat rreth jush, zakonisht mund t’i shihni duart e tij. Ky mund të jetë një tregues i shkëlqyer i një partneri që ndihet i sigurt dhe i lidhur me ju. Në të kundërt fshehja e duarve, zakonisht në xhepa është gjest subkonsh i moshapjes.

Pjerrësia e kokës me 2 drejtime

Nëse miku apo i dashuri juaj e anon kokën anash kur ju dëgjojnë duke folur, kjo mund të jetë një shenjë e shkëlqyer. Animi i kokës mund të tregojë se ata janë kureshtarë dhe të sintonizuar.

Duart e tyre janë të buta.

Mund të supozojmë se kjo thjesht do të thotë se dikush është i nxehtë ose i djersitur, por në fakt mund të nënkuptojë emocion. Të qenit i emocionuar është një shenjë se ata mund të kenë interes për ju dhe nuk duan të ngatërrojnë asgjë, gjë që është një shenjë e mirë se ata kujdesen!

Ata pengohen nga fjalët e tyre

Një mënyrë tjetër se si dikush mund të tregojë se është i emocionuar është nëse pengohen nga fjalët e tyre – veçanërisht nëse zakonisht janë të sigurt ose në qendër të vëmendjes. “Kur e dini se ata nuk janë normalisht të sikletshëm, por janë të sikletshëm dhe nuk duket se mund të formulojnë fjali rreth jush, kjo mund të jetë një shenjë interesi”, thotë një ekspert i marrëdhënieve.

Ata qëndrojnë ose ulen pranë jush

Nëse ata qëndrojnë centimetra larg jush në situata ku jeni bashkë, mund të jetë se ata thjesht nuk mund t’i rezistojnë dëshirës për të qenë sa më afër jush. Nëse ata nuk kanë frikë nga afërsia dhe e bëjnë të qartë dëshirën e tyre (por jo në një mënyrë rrëqethëse), ka të ngjarë që kjo të jetë një shenjë e mirë.

Ata qeshin plotësisht, dhe kanë një buzëqeshje me dhëmbë

Shumë prej nesh ndalojnë së qeshuri në një mënyrë që tregon dhëmbët tanë të përparmë kur jemi rreth 5 vjeç, përveç nëse jemi super të lumtur. Pra, kur ata janë duke u argëtuar shumë, kërkoni dhëmbët. Nëse ata janë vërtet shumë të lumtur, ata nuk do të shqetësohen të mbulojnë dhëmbët e përparmë kur buzëqeshin.

Ata i kanë sytë mbi fytyrën tuaj tërë kohës

Kontakti i pandërprerë me sy mund t’i bëjë njerëzit të ndihen jo rehat në ditët e sotme. Pra, nëse sytë e tyre kalojnë pjesën më të madhe të kohës duke lëvizur midis syve, hundës dhe buzëve tuaja, kjo do të thotë se ata janë në ju.

Ata lëpin buzët e tyre (në një mënyrë të lezetshme)

Shkenca thotë se kur tërhiqeni nga dikush, goja juaj prodhon pështymë shtesë. Kështu që të dashuruarit tuaj mund t’i lëpijë buzët ose t’i shtypë ato kur janë rreth jush nëse janë shumë të interesuar. Kini parasysh, sigurohuni që kjo lëpirje e buzëve të mos jetë rrëqethëse!

Ata bëjnë kontakt fizik

Kontakti fizik mund të jetë një mënyrë e mirë për të testuar ujërat për të parë se si reagoni ndaj prekjes së tyre. Pra, justifikimet e vogla për të qenë në kontakt, si prekja e gjurit ose futja e flokëve pas veshit tuaj, mund të nënkuptojnë se ata duan të jenë më afër jush.

Ata prekin fytin e tyre

Gryka është një zonë e trupit që përfaqëson komunikimin dhe cenueshmërinë. Pra, nëse ata prekin këtë zonë ndërsa ndërveprojnë me ju, mund të nënkuptojë diçka. Për shembull, mund të jetë një shenjë se ata janë të interesuar për ju dhe janë të shqetësuar për veten e tyre në rrugën e duhur.

Të veçojnë në grup

Në situata grupore, ata gjejnë mënyra për të kaluar momente të vogla me ju. Kjo mund të jetë duke ju bërë pyetje të drejtpërdrejta ose thjesht duke iu përgjigjur asaj që keni thënë. Të qeshësh me shakatë, të të shikosh dhe të bësh biseda anësore janë gjithashtu të mira.

Janë të qëndrueshëm në komunikim

Konsistenca në komunikim është një tregues i madh i interesit. Mbajtja e kontaktit është çelësi për ndërtimin e marrëdhënieve, kështu që ato nuk duhet të “zhduken” për periudha të gjata kohore dhe më pas të kthehen pa asnjë shpjegim.

Ata skuqen rreth jush

Skuqja është një përgjigje e sinqertë ndaj të qenit i emocionuar ose marrjes së një shkaku adrenaline. Prandaj, mund të jetë një shenjë e zakonshme që dikush tërhiqet nga ju – ata ndjehen të “kapur” duke u emocionuar për një person tjetër.

Ata qeshin shumë me ju

E qeshura dhe humori janë mënyra për të krijuar intimitet, raport dhe lidhje me dikë. Pra, nëse kjo po ndodh shumë mes jush, mund të nënkuptojë se ju u pëlqeni shumë.

You may also like