Zviceranja jep tendë me qira në ballkonin e saj

by admin
Spread the love

Sandra nga Cyrihu jeton vetëm. Tani ajo kërkon një shok dhomë dhe ofron një tendë si dhomë në një banesë të përbashkët. Sipas një avokati, kjo në parim nuk është e ndaluar
Një tendë në një ballkon në lagjen 11 të Cyrihut: Sandra 27-vjeçare dëshiron të japë me qira këtë “dhomë të përbashkët origjinale me pamje nga qielli me yje” për 500 franga, siç shkruan ajo në një shpallje në internet. Çadra me dy persona mund të merret pa pagesë. Është i papërshkueshëm nga uji dhe shtrihet në një dyshek izolues. Dyshekët dhe jastëkët janë në dispozicion. Qiraja përfshin përdorimin e përbashkët të kuzhinës, dhomës së ndenjes dhe banjës.

Gruaja nga Cyrihu aktualisht jeton e vetme në banesë. Por unë do të doja të jetoja me dikë tjetër dhe të ulja pak qiranë”, thotë 27-vjeçarja. Megjithatë, banesa me 2.5 dhoma është shumë i vogël për dy persona. “Kjo është arsyeja pse më lindi ideja e zendës”. Ajo gjithashtu dëshiron t’i ofrojë dikujt mundësinë për të jetuar lirë në Cyrih. “Në qytet situata për ata që kërkojnë banesë është shumë e vështirë. Gjetja e një dhome të përballueshme është pothuajse e pamundur”. Sandra thekson: “Oferta nuk është false”. Mungesa e banesave dhe rritja e qirave në Cyrih janë tashmë një realitet.

Sandrën tashmë e kanë kontaktuar disa të interesuar. “Janë kryesisht studentët që mendojnë se ideja është e lezetshme. Është diçka ndryshe, shkruajnë shumë”. Tenda do të jetë gati për banim nga data 1 shkurt, informon portali Shtegu. “E kuptoj që do të jetë pak e vështirë të gjesh një qiramarrës në dimër. Sidomos pasi ballkoni nuk është i mbuluar. Nëse dikush nuk dëshiron të jetojë deri në pranverë, kjo është mirë edhe me mua”.

“Nuk është rreptësisht e ndaluar”

Sipas avokatit Beat Rohrer, nuk mund të ofroni thjesht një tendë në ballkon si hapësirë ​​banimi. Në parim, megjithatë, nuk është e ndaluar. Sidoqoftë, së pari duhet të plotësohen kushte të ndryshme themelore që janë të rregulluara në të drejtën publike. E ashtuquajtura higjiena e jetesës, si ndriçimi i duhur dhe mbrojtja nga zhurma dhe zjarri, duhet të respektohet për dhomën e ndenjes dhe rekreacionit. Përveç kësaj, ndërtesat e lëvizshme që qëndrojnë në vend për një periudhë më të gjatë kohore dhe tejkalojnë një madhësi të caktuar duhet të miratohen nga autoriteti i lejeve të ndërtimit.

Por edhe nëse këto kushte janë plotësuar dhe miratuar, sipas Rohrer, kërkohet pëlqimi i qiradhënësit. Kërkohet miratimi për ndryshimet dhe rinovimet e pronës me qira, për aq sa këto ndikojnë në pamjen e pronës në veçanti. Përveç kësaj, një pëlqim i tillë duhet të merret edhe për nënqira. Mosrespektimi i këtyre rregulloreve përbën shkelje të kontratës dhe madje mund të jetë shkak për përfundimin e kontratës.

Lexo lajme interesante

You may also like