Pse duhet mivjeçarin e ri ta nisë presidenti Rexhep Taip Erdogan?

by admin
Spread the love
Hamzi Ibraimi

Në çështjen e zgjedhjes së një kandidati për mivjeçarin e ri, ka disa arsye që mund të japin mbështetje për kandidaturën e Presidentit Rexhep Taip Erdogan.

Stabiliteti politik

Presidenti Erdogan është një figurë që gëzon një nivel të lartë të stabilitetit politik në Turqi. Ai ka drejtuar vendin për një kohë të gjatë dhe ka bërë ndryshime të rëndësishme në vend. Presidenti Erdogan është zgjedhur si kryetar i parë i shtetit në Turqi në vitin 2014, pasi ai ishte Kryeministër për 11 vjet dhe lider i Partisë së Drejtësisë dhe Zhvillimit (AKP) për 14 vjet.

Ai është një figurë që ka bërë ndryshime të mëdha në vend, duke konsoliduar pozicionin e tij si një nga liderët më të rëndësishëm të rajonit.

Përveç kësaj, Presidenti Erdogan ka një rol të rëndësishëm në luftën kundër terrorizmit në rajon, duke përdorur fuqinë ushtarake të Turqisë kundër grupimeve terroriste si ISIS dhe PKK. Ai gjithashtu ka ndërtuar marrëdhënie të forta me liderët e vendeve të tjera, duke u bërë që zëri i tij të dëgjohet edhe në skenën ndërkombëtare.

Në aspektin ekonomik, Presidenti Erdogan ka qenë i përkushtuar në rritjen e zhvillimit ekonomik të vendit dhe ka ndërmarrë masat e nevojshme për të rritur prodhimin vendor dhe eksportin.

Ai gjithashtu ka ndërtuar linja të reja hekurudhore dhe rrugore, si dhe ka bërë investime të mëdha në sektorët e energjisë dhe infrastrukturës. Kjo ka çuar në rritje të fuqishme të ekonomisë së vendit, duke bërë që Turqia të jetë një nga ekonomitë më të zhvilluara në rajon.

Presidenti Erdogan është një figurë e ndjekur dhe të ndarë në opinion, pasi ka drejtuar vendin për një kohë të gjatë dhe ka bërë ndryshime të rëndësishme në vend. Ai ka një përvojë të pasur në politikë dhe një program të qartë politik, ndërkohë që ka krijuar marrëdhënie të fortë me liderët e vendeve të tjera dhe ka ndërmarrë masa të mëdha për të rritur zhvillimin ekonomik të vendit.

Përvoja dhe ekspertiza

Presidenti Erdogan ka një përvojë të pasur në politikë dhe ka udhëhequr vendin me sukses edhe në kohëra të vështira. Ai ka ndërtuar marrëdhënie me liderët ndërkombëtarë dhe ka njohuri të gjerë në çështjet e brendshme dhe ndërkombëtare.

Presidenti Erdogan ka një përvojë të pasur në politikë, duke filluar si kryetar i Bashkisë së Stambollit në vitin 1994. Më pas, ai u bë Kryeministër për 11 vjet deri në vitin 2014, kur u zgjodh si kryetar i parë i shtetit në Turqi. Ai gjithashtu është lideri i Partisë së Drejtësisë dhe Zhvillimit (AKP) që ka qeverisur vendin prej vitit 2002.

Si një figurë me përvojë dhe ekspertizë në politikë, Presidenti Erdogan ka një njohuri të gjerë të çështjeve brenda dhe jashtë vendit.

Ai gjithashtu ka ndikuar edhe në politikën e rajonit, veçanërisht në lidhje me krizat në Siri dhe në Libi.

Kriza e refugjatëve

Presidenti Erdogan ka bërë bashkëpunim me Bashkimin Europian për të trajtuar krizën e refugjatëve në Lindjen e Mesme. Turqia ka pritur një numër të madh të refugjatëve nga vendet e Lindjes së Mesme dhe Presidenti Erdogan ka ndihmuar në koordinimin e përpjekjeve për të ndihmuar ata që janë prekur nga kjo krizë.

Konflikti në Siri

Presidenti Erdogan ka qenë një aktor i rëndësishëm në konfliktin në Siri dhe ka ndihmuar në zgjidhjen e krizës duke ndërmarrë veprime si mbështetjen e dhënë sirianëve dhe duke dërguar ndihma humanitare për popullsinë civile të prekur nga lufta.

Konflikti në Libi

Presidenti Erdogan ka ndihmuar në zgjidhjen e konfliktit edhe në Libi, duke mbështetur qeverinë e zgjedhur në Tripoli dhe duke ndërmarrë veprime për të parandaluar përhapjen e konfliktit në rajon.

Marrëveshja me Rusinë

Presidenti Erdogan ka arritur një marrëveshje me Rusinë për të zvogëluar tensionet në Siri dhe në Libi. Kjo marrëveshje ka ndihmuar në stabilizimin e situatës në këto vende dhe në zvogëlimin e vdekjeve nga lufta.

Mbështetja popullore

Presidenti Erdogan ka një mbështetje të gjerë në mesin e popullit turk. Ai ka bërë përpjekje për të përmbushur premtimet e tij dhe ka bërë ndryshime të nevojshme në vend për të përmirësuar jetën e qytetarëve.

Mbështetja popullore është një tjetër faktor i rëndësishëm që ka ndihmuar Presidentin Erdogan të mbetet në pushtet për një kohë të gjatë. Ai ka një mbështetje të gjerë në mesin e popullit turk dhe ka arritur të fitojë zgjedhjet me një shumicë të qartë. Një nga arsyet kryesore për këtë mbështetje është angazhimi i tij për të përmbushur premtimet e tij dhe për të ndërmarrë ndryshime të nevojshme në vend për të përmirësuar jetën e qytetarëve.

Presidenti Erdogan ka bërë përpjekje për të rritur nivelin e arsimimit dhe për të ulur papunësinë në vend. Ai ka realizuar shumë projekte infrastrukturore, duke përfshirë ndërtimin e tuneleve, urave, aeroporteve dhe autostradave. Këto projekte kanë ndihmuar në zhvillimin e ekonomisë së vendit dhe në rritjen e mundësive të punësimit.

Presidenti Erdogan gjithashtu ka ndërmarë hapa për të përmirësuar mbrojtjen e së drejtës së lirë dhe të demokracisë, ndërsa ka luftuar kundër korrupsionit dhe kriminalitetit.
Presidenti Rexhep Taip Erdogan ka qenë një figurë domethënëse në politikën turke për shumë vite. Ai ka drejtuar vendin në kohëra të vështira dhe ka ndërmarrë ndryshime të rëndësishme në vend për të përmirësuar ekonominë, infrastrukturën dhe shërbimet publike.

Përvoja dhe ekspertiza e tij, si dhe programi politik i qartë kanë ndihmuar në zgjidhjen e disa krizave ndërkombëtare dhe në forcimin e marrëdhënieve me liderët ndërkombëtarë. /mexhlis

Nga: Hamzi Ibraimi

You may also like