Mbetjet e kafesë përdoren për të prodhuar këpucë – Shqip

by admin
Spread the love

Për prodhimin e një palë mbathje përdoren 300 gramë mbeturina kafeje. Kjo është e barabartë me 21 filxhanë kafeje, shpjegon Forumi Ekonomik Botëror.

Këpucët janë të papërshkueshme nga uji. Gjashtë shishe plastike të ricikluara përdoren gjithashtu për të bërë një palë.

Kompanitë e tjera, siç transmeton K.J. njoftimet, gjithashtu kërkojnë të shfrytëzojnë mbeturinat ushqimore. Një prej tyre është Hugo Boss, i cili përdor fijet e ananasit për të prodhuar këpucë.

Ndërmarrja suedeze H&M përdor algat për të bërë sandale. Forumi Ekonomik Botëror shkruan në Facebook se industria e modës, tekstilit ka një ndikim të madh mjedisor, pasi përdor një sasi të madhe burimesh, e cila përfshin energji dhe ujë.

Kjo industri gjeneron 20 për qind të ujërave të ndotura totale në botë.

You may also like