Izraeli thotë se dëshiron të ndalojë punën e agjencisë së OKB-së për refugjatët në Gaza pas luftës – Shqip

by admin
Spread the love

Izraeli ka lavdëruar ShBA-në, Kanadanë, Australinë dhe Italinë për pezullimin e financimit të tyre për UNRWA, duke thënë se dëshiron të ndalojë plotësisht operacionet e agjencisë për ndihmën e refugjatëve palestinezë pas përfundimit të luftës në Gaza.

Ministri i Jashtëm izraelit, Israel Katz ka thënë se synon të promovojë një politikë që siguron që UNRWA nuk do të jetë pjesë e ditës së ardhshme, duke adresuar faktorë të tjerë kontribues.

“Ne do të punojmë për të mbledhur mbështetje në ShBA, Bashkimin Evropian dhe kombe të tjera globalisht për këtë politikë që synon ndalimin e aktiviteteve të UNRWA në Gaza”, tha ai në një postim në “X”.

You may also like