Këshillat që duhet të ndiqni kur bie tërmet

Tërmetet e ditës së sotme kapën të papërgatitur shumë qytetarët, të cilët nuk kanë ditur si të veprojnë.

Po ju sjellim një manual të thjeshtë se çfarë duhet të bëni në rast se lëkundjet e forta të termetit do të ripërsërite.

Hapi i parë

Në momentet që bie termeti duhet të qëndroni të palëvizur, edhe kur jeni në shtëpi apo në rrugë.

Hapi i dytë

Kur jeni brenda në shtëpi, futuni poshtë tavolinës apo midis skeletit të derës.

Hapi i tretë

Mos merr ashensorin, por merrni shkallët.

Hapi i katërt.

Qëndroni në distancën nga ndërtesat nëse jeni jashtë dhe as afër pemëve.

Kur je duke lëvizur me makinë, duhet të ndaloni dhe të parkoni makinën.

Hapi pestë.

Nëse je duke gatuar, mbyllni gazin apo sobën dhe hapni dritaret.

Në të tilla raste mos ndizni cigare apo çakmakë.

Po ashtu nuk rekomandohet të flisni në telefon.

Lutja që duhet ta themi kur ndodh një tërmet ?!

Tërmetet janë një nga shenjat e mëdha të Allahut në këtë univers, me të cilat Ai sprovon robërit e Tij Read more

Pamje nga dëmet që ka shkaktuar tërmeti në Mavrovë – VIDEO

Dy shtëpia të vjetra dhe një barakë me mure të plasura është bilansi i dëmeve materiale nga tërmeti në fshatin Read more

Leave a Reply