10 Këshilla Psikologjike që i Bëjnë Njerëzit të Fiksohen Me Ty

by admin
Spread the love
©Volha_R/shutterstock,©iStock

Njerëzit janë qenie sociale.

Ne e dëshirojmë ndërveprimin sepse është një sinonim i mirëqenies, argëtimit dhe mbështetjes, dhe ndërsa ka njerëz natyrisht të shoqërueshëm, shumica prej nesh kanë vështirësi të fillojnë biseda, të flasin në publik dhe të bëjnë miq të rinj.

Lajmi i mirë është se ekzistojnë disa truke psikologjike që mund të mësoni të tërheqni njerëz përreth jush dhe të jeni në qendër të vëmendjes, si përputhja e gjuhës së trupit, veshja e rrobave të kuqe ose madje edhe çamçakëzi.

Ne zgjodhëm disa prej tyre që mund t’i provoni:

Përputhja e gjuhës së trupit

Nëse jeni duke kërkuar të bëni përshtypje, të merrni vëmendje ose të merrni respekt, vëzhgoni gjuhën e trupit të personit me të cilin po flisni dhe përpiquni ta imitoni. Studimi vërteton se kjo sjellje do të tregojë rehati, do të forcojë besimin dhe do të ndihmojë në krijimin e një raporti mes jush dhe personit me të cilin po bisedoni.

Bisedoni me pëllëmbët lart

Ka disa gjuhë të trupit që mund të përdorni për të tërhequr njerëz, por jo të gjithë e njohin këtë mashtrim. Kur flasim me pëllëmbët lart, kjo tregon besueshmëri dhe ndershmëri.

Praktikoni pozën e fuqisë

Pozicioni i fuqisë mund të mashtrojë trurin tuaj të mendojë se keni vetëbesim, edhe nëse nuk po e ndjeni atë. Pak para një takimi të madh, dilni para një pasqyrë dhe imagjinoni se jeni në superformë: vendosni duart mbi ijet tuaja, ngrijeni kokën lart, rregulloni pozicionin tuaj dhe vendosni një buzëqeshje të madhe në fytyrë.

Jepni komplimente

Është e rëndësishme të dalloni dikë nëse është i sjellshëm, i zgjuar apo duket bukur – jo vetëm të jeni të sjellshëm, por sepse ajo që thoni për njerëzit e tjerë ndikon në ato që mendojnë për ju.

Përtypni çamçakëz nëse jeni nervoz

Është normale të ndjeheni në ankth dhe nervoz para një ngjarje të madhe me shumë njerëz për t’u bërë përshtypje, por nëse mendoni se këto ndjenja po ju trondisin besimin, provoni çamçakëzin. Ky mashtrim do t’ju largojë nga stresi dhe gjithashtu do të rrisë rrjedhjen e gjakut në tru.

Flisni për gjëra personale

Mundohuni të bëni pyetje si, “Cili është ushqimi juaj i preferuar?” ose “Cili ishte udhëtimi juaj i preferuar?” për shembull. Kur të flisni për gjëra personale, ka më shumë të ngjarë të ndërtoni besim dhe miqësi.

Shkoni në takime drithëruese

Njerëzit që qeshin së bashku, qëndrojnë së bashku. Pra, nëse doni të bëni miq ose nëse doni të lini një përshtypje të parë të mirë, provoni të përfshiheni në një bisedë qesharake. Ky mashtrim do t’i bëjë ata të ndjehen edhe më pranë jush.

Vishni të kuqe për të tërhequr vëmendjen

Nëse doni të qëndroni në një turmë dhe t’i keni sytë nga ju, filloni të përfshini rrobat e kuqe në veshjet tuaja. Studimet zbuluan se ky është një mjet i shkëlqyeshëm për të tërhequr vëmendjen, veçanërisht në një kontekst emocional.

Mos kini frikë nga prekja

Sekreti këtu është të bëjmë dallimin midis një prekjeje të vështirë dhe të fuqishme. Provoni prekje të buta në krah ose në shpatull për të rritur intimitetin dhe për të treguar se ju intereson ai person.

Përqendrohuni në një përshtypje të fundit të paharrueshme

Të lësh përshtypje të parë të mirë është mirë, por të lësh një përshtypje të fundit të paharrueshëm është edhe më e rëndësishme. Mos e harroni këtë truk nëse jeni duke mbajtur një fjalim, duke bërë një prezantim, ose thjesht duke prezantuar veten për herë të parë. Nëse lini një përshtypje të fundit të paharrueshme, ka më shumë të ngjarë që ata t’ju kujtojnë dhe t’ju kërkojnë në të ardhmen.

Bëni kontakt me sy duke parë në mes të ballit të tyre

Shikimi në sytë e njerëzve të tjerë është i rëndësishëm sepse tregon sinqeritet dhe integritet gjatë komunikimit, por disa njerëz e shohin shumë të pakëndshme ta realizojnë këtë, kryesisht për shkak të drojës. Nëse ky është rasti me ju, filloni të praktikoni duke parë në mes të ballit të tyre për të pretenduar se po bëni kontakt me sytë.

You may also like