Zgjoheni në mëngjes me dhimbje këmbësh? Mund të jetë shenjë e këtyre sëmundjeve serioze

by admin
Spread the love

Nëse zakonisht zgjoheni me dhimbje të këmbëve, edhe kur nuk keni bërë punë të rënda fizike apo stërvitje, kjo simptomë mund të jetë tregues i problemeve serioze shëndetësore. Faktorët e jashtëm që shkaktojnë dhimbje në këmbë në mëngjes lidhen me lëndimet, veshjen e këpucëve të parehatshme, shëtitjet e gjata ose thjesht gjumi në një pozicion të vështirë.

Faktorët e brendshëm përfshijnë qarkullimin e dobët të gjakut, dëmtimin e nervave, inflamacionin dhe infeksionin. Dhimbja në këmbë në mëngjes mund të tregojë:

– Artrit ose artroe – me këto probleme dhimbjet do të shfaqen në këmbë, shputa dhe gishta.
– Lëndimet e ligamenteve të kyçit të këmbës.
– Zgjerimi i venave – ka një ndjenjë të rëndimit dhe dhimbjes në këmbë.
– Osteoporoza – manifestohet me dhimbje në thembra.
– Inflamacion i venave sipërfaqësore – manifestohet me dhimbje pulsuese në muskuj.
– Sëmundjet vaskulare
– Eritromelagjia – sëmundja prek këmbët, duke shkaktuar dhimbje. Prek kryesisht meshkujt e moshës së mesme. Shpesh ndodh në sfondin e hipertensionit dhe marrjes së medikamenteve të caktuara.

Një numër i madh sëmundjesh nuk kanë simptoma në mëngjes, por nëse shfaqen pas një pushimi të natës, kur nyjet dhe muskujt relaksohen, mund të tregojë se gjendja është përkeqësuar.

Lexo lajme interesante

You may also like