Zgjidhni një simbol të lashtë dhe merrni këshilla për situatën tuaj aktuale

by admin
Spread the love

Simbolet kanë shumë kuptim në jetën tonë. Ata janë një pjesë kaq e rrënjosur e jetës sonë, shumica e njerëzve as që e kuptojnë se sa shumë shohin dhe përjetojnë në baza ditore. Të gjitha këto simbole kanë origjinë të lashtë, por në shoqërinë e sotme moderne, shumica e tyre mund të kenë humbur kuptimin e tyre të vërtetë. Edhe përsëri, simbolet mund të perceptohen në mënyra të ndryshme, në varësi të personit dhe kulturës së tij. Kjo është me të vërtetë një çështje subjektive. Shikoni me kujdes simbolet, zgjidhni një dhe më pas merrni këshillat që ju nevojiten për situatën tuaj aktuale.

Pema e jetës Simbolika e pemës së jetës ka një histori të gjatë, duke përshkuar shumë kultura. Ndërsa do të ishte dërrmuese të shpjegosh rëndësinë e saj për secilën kulturë, pema e jetës ka tema dhe kuptime të përgjithshme që përfshijnë shumë popuj. Pema e jetës do të thotë që ju nuk jeni një ishull, por se jeni thellësisht i lidhur me botën që ju rrethon dhe vareni prej tyre në mënyrë që të rriteni dhe të përparoni. Si një simbol i rritjes suaj në një person të bukur dhe unik. Kur pemët janë të reja, pothuajse të gjitha duken njësoj. Por, ndërsa plaken, ata u rezistojnë stuhive dhe fryjnë nga forcat e erës dhe të ujit. Degët e saj mund të shkëputen dhe të rriten në një drejtim tjetër, ose nëntoka do të gërryhet, duke bërë që të rriten rrënjë më të forta për t’u ngjitur.

Kryqi Egjiptian (Ankt) Ankh është përdorur rregullisht në Egjiptin e lashtë përmes hieroglifeve, artit dhe objekteve për të treguar rëndësinë e jetës. Ankh nganjëherë përmendet si “çelësi i jetës”. Edhe pse simboli është përdorur gjithmonë për të përfaqësuar jetën, ai është përdorur në shumë mënyra. Më konkretisht, ankh mund të simbolizojë jetën fizike në Tokë, jetën e përjetshme në parajsë ose nëntokën, pavdekësinë dhe madje edhe rimishërimin. Kur merrni vendime për karrierën dhe arsimin, është e rëndësishme të merrni vendime bazuar në gjërat që nuk ndryshojnë kurrë ose rrallëherë, në vend të motit. Pyetja e vetme që gjithmonë përpiqem t’i bëj vetes përpara se të marr një vendim është: A u ndjeva kështu një muaj më parë? Nëse jo, çfarë ka ndryshuar? “Gjithmonë kontrolloni veten përpara se të merrni një vendim të madh për t’u siguruar që nuk po merrni një vendim afatgjatë bazuar në një humor afatshkurtër, sepse edhe kjo do të kalojë në fund të fundit.

Om Om është një “fjalë” e lashtë sanskrite që rishitë e ndjenë për herë të parë gjatë meditimit. Ishte më shumë për thelbin e Om-it sesa për këndimin e tij. Më në fund, ndërsa përvoja u nda, fjala doli dhe njerëzit filluan ta këndojnë për të fituar përvojën e saj. Pra, ju pyesni, cila është përvoja e Om? Është diçka e vështirë për t’u përshkruar me fjalë, por Om përfaqëson gjithçka. Thuhet se është fara e gjithë krijimit. Ashtu si një farë lisi, ajo ka fuqinë dhe bukurinë e pamasë të një lisi të fuqishëm. Kjo fjalë në dukje e vogël përmban të gjithë fuqinë në univers. Është fillimi, mesi dhe fundi i gjithçkaje, ose e kaluara, e tashmja dhe e ardhmja.

Këndimi Om sjell në ndërgjegjen tuaj realitetin fizik të kësaj bote dhe trupit tuaj, përshtypjet delikate të mendjes dhe emocioneve, si dhe mendimet dhe besimet e jetës suaj dhe të kësaj bote.

Yin-Yang Simboli i kudondodhur yin-yang i ka rrënjët në Taoizëm/Daoizëm, një fe dhe filozofi kineze. Yin, vorbulla e errët, lidhet me hijet, feminitetin dhe valën e valës.

Yang, rrotullimi i dritës, përfaqëson shkëlqimin, pasionin dhe rritjen. John Bellamy shpjegon pse ne të gjithë kemi frymën e yin dhe yang, dhe si mund të arrijmë një ekuilibër të të dyjave në jetën tonë. Tani harroni gjithçka që keni mësuar për Yin dhe Yang për një moment. Largohuni nga të gjitha përshkrimet dhe klasifikimet e Yin dhe Yang për të shqyrtuar pasazhin e mëposhtëm nga Tao Te Ching:

Rruga lindi një, Dhe një, dy; Kështu që të dy lindën tre. Dhe tre, gjithçka tjetër. Yin Yang është një aspekt themelor i mendimit taoist. Ne gjithmonë zbatojmë natyrshëm vlerat e bazuara te njeriu për modelet që ndodhin natyrshëm. Megjithatë, mbani mend se është gjithashtu e rëndësishme të mos ndiqni përshkrime më të imta të këtyre modeleve, pasi ta bëni këtë do të ishte ndjekja e pafundësisë.

Lexo lajme interesante

You may also like