Zelenskiy i vlerëson negociatat në Stamboll si “pozitive”

by admin
Spread the love

Presidenti ukrainas Vladimir Zelenskiy tha se ai përshëndeti bisedimet në Stamboll me Rusinë, e cila i shpalli luftë vendit të tij më 24 shkurt.

Duke folur në ditën e 34-të të Luftës Rusi-Ukrainë, Zelenskiy i bëri një vlerësim takimit të delegacioneve negociuese të Ukrainës dhe Rusisë në zyrën presidenciale Dolmabahçe në Stamboll.

Ai tha se i konsideron pozitive këto negociata.

“Sinjalet që marrim nga platforma e negociatave mund të quhen pozitive. Por, këto sinjale nuk i heshtin armët ruse”, tha ai.

“Forcat e Armatosura të Ukrainës dhe të gjithë të përfshirë në mbrojtje janë garancitë e vetme të mbijetesës sonë sot”, tha Vladimir Zelenskiy, duke shtuar se ai nuk shikon ndonjë arsye për t’u mbështetur në fjalët “nga përfaqësuesit e një shteti që vazhdon të shkatërrojë”.

 

Lexo lajme interesante

You may also like