Zbulohet sekreti i uljes në peshë, duhet të bëni këtë veprim me ujin e ftohtë

by admin
Spread the love

Megjithatë, vetëm nëse zhytja në ujë të ftohtë zgjatet, trupi djeg yndyrën e “keqe” dhe ju bën të humbni peshë. Analiza zbuloi gjithashtu se ekspozimi ndaj ujit të ftohtë rrit prodhimin e adiponektinës nga indi dhjamor: një proteinë që luan një rol kyç në mbrojtjen kundër rezistencës ndaj insulinës, diabetit dhe sëmundjeve të tjera.

Zhytja në ujë të ftohtë shkakton rritjen e presionit të gjakut për të mbajtur organet vitale të ngrohta, gjë që rezulton në qarkullim të përmirësuar. Në këtë drejtim, rishikimi siguroi prova se faktorët e rrezikut kardiovaskular në fakt u përmirësuan te notarët që iu përshtatën ujit të ftohtë. Megjithatë, studime të tjera sugjerojnë se zhytja në ujë të ftohtë mund të shkaktojë stres të rëndë kardiak.

You may also like