WhatsApp lëshon përditësimin e ri  për t’i lejuar njerëzit të bisedojnë edhe kur s’ka internetSinjali

by admin
Spread the love

WhatsApp ka lansuar një përditësim të madh të ri për t’i lejuar njerëzit të bisedojnë edhe në mes të mbylljeve të internetit.

WhatsApp ka lansuar një përditësim të madh të ri për t’i lejuar njerëzit të bisedojnë edhe në mes të mbylljeve të internetit.

Mjeti i ri i lejon njerëzit të qëndrojnë në linjë duke përdorur serverë proxy, të cilët do t’i lejojnë ata të shmangin llojet e mbylljeve ose blloqeve të internetit që janë krijuar nga disa qeveri.

WhatsApp tha se e lansoi funksionin në përgjigje të një stuhie mbylljesh globale, përfshirë Iranin.

Këto blloqe “mohojnë të drejtat e njeriut të njerëzve dhe u ndalojnë njerëzve marrjen e ndihmës urgjente”, tha kompania në njoftimin e saj.

Kompania tha se “dëshira e saj për vitin 2023 është që këto mbyllje të internetit të mos ndodhin kurrë”. Por vendosi të shtojë veçorinë “në rast se këto mbyllje vazhdojnë”, tha ai.

Ai është i integruar në cilësimet e WhatsApp dhe do t’i lejojë përdoruesit të fusin emrin e një serveri proxy dhe ta përdorin atë për t’u lidhur me internetin.

Proxy serverët punojnë si porta alternative midis një përdoruesi dhe internetit kur metodat tradicionale të lidhjes dhe serverët janë mbyllur ose ndërprerë – duke siguruar lidhjen e nevojshme midis një përdoruesi dhe uebsajtit ose shërbimit që ata dëshirojnë të përdorin.

WhatsApp vuri në dukje se shumë prej tyre janë krijuar nga vullnetarë dhe organizata në mbarë botën për të ndihmuar njerëzit të “komunikojnë lirshëm”, dhe kompania gjithashtu do t’u ofrojë udhëzime njerëzve se si të krijojnë një “Proxy” për të ndihmuar të tjerët.

/GazetaSinjali/

You may also like