Volkswagen e-UP! mund të rikthehet pas dy vitesh mungesë

by admin
Spread the love

Kompania automobilistike, Volkswagen thuhet se po planifikon të kthejë modelin e-UP! pas një ndërprerjeje dyvjeçare të prodhimit.

Arsyeja është e qartë dhe ajo është rritja e kërkesës për vetura elektrike të lira.

Duke qenë se zhvillimi i ID.2 të vogël zgjati më shumë dhe nuk do ta shohim përpara vitit 2025, zgjidhja e vetme është kthimi i fëmijës elektrik në prodhim. Natyrisht, po flasim për binjakët Volkswagen e-Up Skoda Citigo iV, e cila ndaloi prodhimin vetëm një vit pas ridizajnimit, mori gjithashtu bateri më të mëdha.

Automobilvohe gjermane zbulon se Volkswagen nuk e priste një kërkesë kaq të madhe për modelin, dhe se e shiti atë me një çmim shtesë të reduktuar dhe nuk fitoi para për të. Gjithashtu, lista e pritjes është zgjatur deri në 16 muaj, ndaj ishte e diskutueshme nëse klientët do të mund të përfitonin nga bonuset shtetërore.

Tani historia është shumë më ndryshe. Porositë e para thuhet se tashmë po arrijnë, dhe e-Up! do të shitet me çmimin 26.500 euro, ose 17 mijë euro me stimuj të përfshirë.

Kjo është një rritje e lehtë në çmim, por gjithsesi një shumë konkurruese që shumë mund ta lënë mënjanë për një makinë elektrike të qytetit. Dhe po flasim për segmentin ku oferta është më se e pakët. Ofrohen vetëm Renault Tvingo dhe Fiat 500.

Kujtojmë, Volkswagen lançoi e-Up në 2013, dhe ridizajnimi i fundit nga viti 2019 instaloi një bateri më të madhe, e cila rriti rrezen nga 160 në 260 km.

/GazetaSinjali/

Lexo lajme interesante

You may also like