Vitaly Klitschko në vijën e parë të frontit të luftës: Gati të jap jetën për Ukrainën

by admin
Spread the love

Ish-kampioni i botës në boks, Vitali Klitschko ka lënë pas kostumin e kryebashkiakut të Kievit dhe ka dalë në terren me petkun e ushtarakut, në mbrojtje të vendit nga agresioni rus.

Në një intervistë për median gjerman, Klitschko tregon se është gati të luftojë dhe të japë jetën për Ukrainën dhe tregon se roli i tij në këto momente është të organizojë mbrojtjen civile të kryeqytetit.

“Ne po përgatitemi në të gjithë Ukrainën me bindjen se presidenti rus, Vladimir Putin, do të japë urdhrin e luftës. Si ushtar, dikur jam betuar të mbroj vendin dhe tani jam gati të luftoj për atdheun”, u shpreh Klitschko.

Më tej, Klitschko kërkoi dhe ndihmën e vendeve të BE-së, e cila sipas tij në këto momente është më e nevojshme se kurrë.

You may also like