Vendos gjykata spanjolle:, Shakira dënohet me 3 burg e me 7 milion euro gjonë!

by admin
Spread the love

 

Ylli ndërkombëtar i popit Shakira arriti një marrëveshje me prokurorët spanjollë për të zgjidhur një çështje shumë milionëshe të evazionit fiskal të hënën, pak para se të fillonte gjyqi në Barcelonë.

Prokurorët e kishin akuzuar Shakirën për gjashtë akuza për mashtrim tatimor, duke akuzuar se ajo nuk kishte paguar 14.5 milionë euro, rreth 15.8 milionë dollarë, tatim mbi të ardhurat. Associated Press raportoi të hënën se, në gjykatë, ajo i tha gjyqtarit kryesues se kishte pranuar një marrëveshje me prokurorët. A.P. raportoi se, sipas marrëveshjes, ajo do të merrte një dënim tre-vjeçar me kusht dhe një gjobë prej 7 milionë euro.

Shakira, emri i plotë i së cilës është Shakira Isabel Mebarak Ripoll, u akuzua se nuk i kishte paguar taksat mbi të ardhurat qeverisë spanjolle nga viti 2012 deri në vitin 2014. Shakira i kishte mohuar vazhdimisht akuzat dhe tha se nuk jetonte në Spanjë gjatë atyre viteve.

Në një aktakuzë të korrikut, prokurorët thanë se Shakira kishte kaluar më shumë se gjysmën e çdo viti në Spanjë nga 2012-14 dhe kishte përdorur një “kornizë korporate” të krijuar më parë për të fshehur të ardhurat dhe pasuritë gjatë atyre viteve.

Prokurorët kishin kërkuar një dënim me tetë vjet burg dhe një gjobë prej më shumë se 23 milionë euro.

Në një deklaratë të hënën, Shakira tha se ajo ishte përpjekur gjithmonë të “bënte atë që është e drejtë dhe të jepte një shembull pozitiv për të tjerët”.

“Ndërsa isha e vendosur të mbroja pafajësinë time në një gjyq për të cilin avokatët e mi kishin besim se do të kishin vendosur në favorin tim, unë kam marrë vendimin për ta zgjidhur përfundimisht këtë çështje me interesin më të mirë të fëmijëve të mi në zemër,” tha ajo.

You may also like