Vazhdojnë bisedimet mes Qeverisë dhe Aleancës për Shqiptarët për hyrjen e saj në Qeveri – VIDEO

by admin
Spread the love

Po vazhdojnë bisedimet mes Qeverisë dhe Aleancës për Shqiptarët për hyrjen e kësaj të fundit në ekzekutiv. Por TV21 nga burime të tij mëson se negociatat janë në fazë të hershme dhe se tani për tani diskutimi më i madh po bëhet brenda partnerëve të koalicionit qeverisës, më saktë mes LSDM-së, BDI-së dhe Alternativës, se cila do të lëshojë dikastere që eventualisht do t’i merrte Aleanca për Shqiptarët nëse hyn në Qeveri.

TV21 po ashtu mëson se në Qeveri janë duke u përpiluar pako që do t’i propozohen ASh-së, e cila nëse vendos t’i bashkohet shumicës, të mund të zgjedh një prej 2 a 3 pakove që përmbajnë ministri dhe drejtori, e kështu as procesi i negociatave nuk do të stërzgjatej. Mësohet po ashtu se insistimi më i madh i ASh-së është marrja e Ministrisë së Shëndetësisë, me të cilën tani për tani udhëheq Alternativa, parti e cila dukshëm nuk e ka mirëpritur idenë për hyrjen e ASh-së në Qeveri, e aq më pak heqjen dorë prej një ministrie siç është ajo e Shëndetësisë.

Nga burime brenda ASh-së mësohet se çdo vendim final për hyrje ose jo në Qeveri do të kalojë procesin e konsultimeve me anëtarësinë, pra do të sillet si një formë “referendumi” brendapartiak. Gjithashtu jozyrtarisht mësohet se në fundjavë, u.d. kryetar i ASH-së, Arben Taravari, do të qëndrojë në Tiranë për konsultime me faktorë të atjeshëm rreth idesë që ASh-ja të bëhet ose jo pjesë e ekzekutivit. Përndryshe nesër mbushet një javë nga takimi mes kryeministrit Dimitar Kovaçevski dhe u.d. kryetar i ASH-së, Arben Taravari, por asgjë e re nuk thuhet zyrtarisht nga palët. Të pyetur se deri ku është procesi për hyrjen në Qeveri, nga ASh shkurt përgjigjen se “nuk ka ndonjë gjë konkrete”.

Lexo lajme interesante

You may also like