Uji i ndotur ndalon notarët/ Anulohen garat sportive në lumin Sena në Paris, ka fekale

by admin
Spread the love

Etapa e notit Triathlon në lumin Sena të Parisit u anulua të dielën për shkak të ndotjes, njoftuan organizatorët, duke ngritur pikëpyetje të mëtejshme në lidhje me mbajtjen e garave atje gjatë Olimpiadës 2024.

Triathlon e përzier me stafetë është ngjarja e tretë e testit paraolimpike që preket nga bakteret Esheria Koli në ujë, por organizatorët këmbëngulin se Sena do të jetë e përshtatshme për të pritur notaret vitin e ardhshëm.

Triathlon u ndryshua në një duatlon që përfshin vetëm çiklizëm dhe vrapim pasi analizat e cilësisë së ujit nuk ofruan “garancitë e nevojshme”, tha komiteti organizativ i Olimpiadës së Parisit dhe organi drejtues Botëror Triathlon.

E njëjta zgjidhje u arrit për një test test para-triatlon të shtunën, ndërsa Kupa Botërore e Notit në Ujë të Hapur u anulua krejtësisht në fillim të këtij muaji. Një hetim për te zbuluar arsyen e derdhjes se ujërave te zeza ne lume është duke u zhvilluar për të gjetur shkakun e këtij degradimi por edhe nuk është gjetur.

Autoritetet lokale po punojnë për të korrigjuar rreth 23,000 lidhje të shtëpi private, ujërat e zeza të të cilave përfundojnë në lumë. Noti olimpik në ujëra të hapura është goditur shpesh nga shqetësimet e ndotjes.

Në fund të testit në vitin 2019 përpara Lojërave Olimpike të Tokios, notarët protestuan kundër cilësisë së ujit në Gjirin e Tokios. Në Lojërat Olimpike të Rios në 2016, perspektiva për të notuar në gjirin e ndotur Guanabara u bë gjithashtu kryetituj.

 


Top Channel

You may also like