Trump me vetëdije veproi kundër ligjit – Shqip

by admin
Spread the love

Komisioni i posaçëm i Kongresit amerikan, i cili po heton rolin e ish-presidentit amerikan Donald Trump dhe mbështetësve të tij në sulmin në Capitol më 6 janar 2021, arriti në përfundimin përfundimtar se Trump veproi me vetëdije kundër ligj për të ndryshuar rezultatin e zgjedhjeve amerikane, raporton Reuters.

Një komision i Kongresit prej nëntë anëtarësh, në të cilin shumica përbëhet nga shtatë demokratë, i rekomandoi Departamentit Amerikan të Drejtësisë të akuzojë Trumpin për katër krime, njëri prej të cilëve është ndihma dhe nxitja e një rebelimi, raporton Reuters.

Komisioni e hetoi këtë çështje për 18 muaj, dëgjoi më shumë se 1000 dëshmitarë dhe analizoi më shumë se një milion dokumente dhe arriti në përfundimin dhe shpjegimet e tij në një dokument prej 845 faqesh.

Në përfundim, komisioni propozon që përveç Trumpit, mes të pandehurve të jenë edhe avokatët dhe këshilltarët e tij John Eastman, Rudolph Giuliani, Jeffrey Clark, Kenneth Chesebro dhe Mark Meadows.

Ministria e Drejtësisë nuk është e detyruar të pranojë rekomandimet e komisionit të Kongresit, sipas Reuters.

Donald Trump, i cili tashmë ka shpallur kandidaturën e tij për zgjedhjet presidenciale të vitit 2024, hedh poshtë të gjitha akuzat dhe i quajti anëtarët e komisionit “marrëzi dhe hajdutë”. /tesheshi.com/

Lexo lajme interesante

You may also like