Trajnimi i pilotëve ukrainas, Gjermania shqyrton opsionet se si të mbështesë koalicionin F-16

by admin
Spread the love

Gjermania shqyrton opsionet se si të mbështes koalicionin e vendeve që planifikojnë të trajnojnë pilotët ukrainas për të fluturuar me avionë luftarakë F-16, ka thënë ministri i Mbrojtjes Boris Pistorius.

Megjithatë, çdo kontribut i mundshëm gjerman mund të jetë i vogël, sepse vetë Gjermania nuk zotëron avionin e prodhuar në SHBA, theksoi Pistorius.

Ajo vjen pasi Joe Biden autorizoi aleatët amerikanë për të trajnuar forcat e Kievit se si të operojnë avionët luftarakë dhe përfundimisht të sigurojnë vetë avionët.

Polonia, Holanda dhe Danimarka kanë F-16 dhe potencialisht mund t’i ofrojnë avionët Ukrainës.


Top Channel

You may also like