Tërmetet do t’i kushtojnë Turqisë më shumë se 69 miliardë paund

by admin
Spread the love

Tërmetet do t’i kushtojnë Turqisë më shumë se 69 miliardë paund, sipas Konfederatës Turke të Ndërmarrjeve dhe Biznesit.

10 provincat e shkatërruara nga fatkeqësia përbëjnë 15% të popullsisë së Turqisë (13.4 milionë njerëz) dhe prodhojnë 10% të PBB-së së saj.

Konfederata vlerëson se 58.3 miliardë £ do të kërkohen për riparimin dhe rindërtimin e shtëpive dhe infrastrukturës, ndërsa 8.5 miliardë £ do të zhduken nga të ardhurat kombëtare dhe 2.3 miliardë £ do të humbasin nga ditët e humbura të punës.

Presidenti Tajip Erdogan tha se do të rindërtojë të gjitha shtëpitë brenda një viti, por fillimisht do të përballet me koston e strehimit të qindra mijërave të mbetur pa shtëpi.

Thesari ka shtyrë pagesat e taksave dhe ka shpallur një forcë madhore, term që i referohet rasteve kur detyrimet e njërës palë në një marrëveshje hiqen për shkak të ngjarjeve katastrofike, të paparashikuara.


Top Channel

You may also like