Të ardhurat rekord në vitin 2021 e ngjisin Tesla me 35 pozicione në listën e Fortune 500

by admin
Spread the love

Me një ecuri fantastike në vitin 2021, i freskët në kujtesën e kompanisë, me thuajse 1 milion makina të dërguara dhe më shumë se 50 miliardë dollarë të ardhura, Tesla është ngjitur në listën e Fortune 500, e cila çdo vit klasifikon kompanitë vetëm në bazë të të ardhurave.

Tesla është ngjitur në klasifikim çdo vit, por tani ka bërë një kapërcim të madh falë një ecurie të mirë në vitin 2021, me të ardhura 70.7 për qind më të larta se një vit më parë.

Ajo hyri në listë për herë të parë në vitin 2016 (në vendin e 384), duke u ngjitur dhe duke u renditur e 260-ta në 2017. Një vit më vonë, në 2018-n, u rendit në vendin e 122, dhe arriti në pozicionin e 100-të në vitin 2021. Sot, në vitin 2022, Tesla është ngjitur me 35 pozicione, duke u renditur në vendin e 65-të, me shifra mbresëlënëse sipas revistës ekonomike, e cila shpjegon rritjen.

Fortune thekson rritjen e të ardhurave me 665,5% krahasuar me 2020-n, rritjen e numrit të makinave të dërguara dhe pjesën mjaft të madhe në segmentin e tregut të automjeteve elektrike që Tesla zotëron – 14%. Ndër të tjera, Fortune thotë se ecuria e Tesla-s është mjaft e mirë, duke dërguar më shumë se 300.000 automjete vetëm në tremujorin e parë të vitit 2022.

Kjo të bën të mendosh se të ardhurat dhe fitimet do të jenë edhe më të larta brenda fundit të vitit dhe do të ngjitet sërish në klasifikimin e Fortune 500 në vitin 2023.

E gjithë rritja erdhi për shkak të shitjes së një numri më të madh të modeleve Model 3 e Model Y më të vogla, që në vitin 2021 regjistruan një rritje prej 84% të numrit të dërgesave krahasuar me një vit më parë.

Nga ana tjetër, modelet më të mëdha dhe më të kushtueshme, Model S e Model X, të dyja të rinovuara, regjistruan një rënie të përgjithshme prej 84% të numrit të automjeteve të dërguara.

/ InsideEVs


Monitor sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”. sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”.
Monitor “Revista Monitor” shoqëruar me linkun e artikullit original.

Lexo lajme interesante

You may also like