Taravari: Me shkuarjen e BDI-së në opozitë lind një shpresë për shqiptarët

by admin
Spread the love

Sekretari i Përgjithshëm i Aleancës për Shqiptarët, Arben Taravari sot tha se pritet të arrijë në Kuvend dorëheqja e kryeminsitrit Zaev.

Unë shpresoj që dorëheqja e atij të procedohet dhe të mos ketë nevojë për votëbesim të qeverisë. Më pas njeriu që mbledh 61 nënshkrime duhet t’i deponojë te presidenti dhe pas 10 ditëve ta marrë mandatin dhe të nisë negociatat me formimin e qeverisë së re”, u shpreh Taravari.

Sipas Taravarit, anija e Zaevit po fundoset dhe tani LSDM-në e cila është e përçarë nuk dihet se kush po e udhëheq.

Dje po ashtu e dëgjuam edhe Ahmetin se është i gatshëm edhe me VMRO-në edhe me LSDM-në të bisedojë. Dmth nuk paska diçka shumë kundër VMRO-së për shkak se gjithë fushatën e kishte kundër VMRO-së”, tha Taravari.

Kreu i Komunës së Gostivarit u shpreh se BDI do të mbesë në opozitë pas dy ose tre javëve.

Shumica e partive politike që janë momentalisht pjesë e qeverisë kanë interes të formohet një shumicë e re, sidomos pa prezencën e BDI-së, sepse sipas meje, BDI është kancer dhe me shkuarjen e kësaj partie në opozitë, lind një shpresë e re, sidomos për shqiptarët”, tha Taravari.

Lexo lajme interesante

You may also like