Talibanët marrin një vendim… – Shqip

by admin
Spread the love

Qeveria në Afganistan, e cila kontrollohet nga talebanët, miratoi një ligj sipas të cilit të gjithë fëmijët dhe anëtarët e tjerë të familjes të zyrtarëve të rëndësishëm të këtij grupi nuk lejohen të mbajnë punë në administratën shtetërore.

Ka kaluar më shumë se një vit që kur talebanët morën pushtetin në Afganistan. Kur ata hynë në Kabul, një numër i madh njerëzish kishin ikur tashmë dhe u takonte atyre të ndërtonin përsëri shtetin.

Një nga problemet e tyre ishte administrata shtetërore. Shumë njerëz u larguan nga vendi dhe shumica e këtyre pozitave u shkuan fëmijëve dhe familjeve të ngushta të anëtarëve të rëndësishëm talebanë.

Megjithatë, tani ata filluan të ndryshojnë strukturën në administratën shtetërore. Talibanët shpallën një ligj sipas të cilit familja e ngushtë e zyrtarëve qeveritarë nuk mund të punësohet në këto pozita dhe se ata që janë tashmë atje duhet të shkarkohen.

Lëvizja vjen si befasi, por motivi është i qartë. Ata janë nën bllokadën ekonomike të pjesës më të madhe të botës dhe kanë nevojë për një litar shpëtimi. Me këtë lëvizje, ata mund të sugjerojnë se janë gati për ndryshim. /tesheshi.com/

 

 

 

You may also like