Situata nga pëmbytjet, Bashkia Shkodër bën njoftimin e rëndësishëm dhe zbardh të dhënat e fundit

by admin
Spread the love

2425 hektarë tokë janë përmbytur në Shkodër dhe 36 familje janë evakuuar nga vendi si pasojë e situatës së krijuar dhe rrezikut të mundshëm. Të dhënat janë zbuluar nga raporti i Bashkisë së Shkodrës drejtuar Prefekturës dhe monitorimeve në terren që ky institucion ka bërë.

Bashkia, e drejtuar nga Bardh Spahiu, bën me dije se janë përmbytur disa njësi administrative dhe sipërfaqe bujqësore. Njësia në gjendjen më të vështirë për shkak të ujit është Ana e Malit më 1000 Ha dhe njësia më pak e prekur nga përmbytjet është Velipoja me 155 Ha tokë, duke pasuar në Dajç 170 HA, Bërdicë 600 Ha, Guri i zi 500 HA,

Ndërkohë, nga 36 familjet e evakuuara janë 159 personat, të cilët tashmë do të duhet ta kalojnë natën jo në banesat e tyre.

Nga Guri i Zi janë evakuuar 19 familje dhe gjithashtu është numri më i lartë i familjeve të larguara në krahasim me njësitë e tjera, përkatësisht Bërdicë 12 familje , dhe lagjja n 1 ka vetëm 2 familje të evakuuara. Gjithashtu, në raportin e Bashkisë së Shkodrës bëhet me dije se 3 familje po jetojnë momentalisht në konvikt.

Situata në Shkodër, e gjitha në shifra:

Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 16.00,shënon kuotën 7.52 m.(Kuota max 8.70 m).

Hidrometri i lumit Drin në orën 16.00,shënon kuotën 6.95m. (Kuota max 7.50 m).

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 1000 Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan, Oblikë

Rruga e Obotit – Niveli i ujit mbi rrugë arrin rreth 70 cm.

Ujësjellësi Oblika 1,si pasojë e përmbytjeve është jasht funksionit

Situata në Dajç

1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 170 Ha, kryesisht në fshatrat Mushan, Shirq, Pentar.

2. Rruga Darragjat-Shirq në vendin e quajtur Urrelat e Shirqit ka mbi 50cm ujë.

Situata në Velipojë:

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 155 Ha.kryesisht fshatrat Baks, Luarz. Ças.

Situata në Guri i Zi: Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 500 Ha, kryesisht në fshatrat Kuç dhe Rrenc.

Situata në Bërdicë:

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 600 Ha, konkretesht në fshtrat Trush, Berdicë e Siperme, Berdicë e Mesme, Beltoje.

Familje të evakuara: Janë 36 familje të evakuara, gjithsej 159 persona, kryesisht nga Njësitë Administrative :

Nj. Administrative Guri I Zi, 19 familje (77 persona),po evakuohen 30 krerë gjë e gjallë,të imta.

Nj. Administrative Bërdicë, 12 familje (50 përsona)

Lagja Nr.4, 3 familje (7 përsona)

Lagja nr. 1, 2 familje ( 7 përsona)

Të akomoduar në konvikt 3 familje ( 12 përsona), ndërsa pjësa tjetër tek të afërmit .

Shtëpi me prezencë uji në oborre dhe në brendësi të banesave gjithsej 455 banesa: Guri I Zi 250 banesa; Bërdicë 180 banesa, nga këto 20 ne biznese; Lagja Nr.4, 15 banesa; Lagja nr. 1, 10 banesa.

Lexo lajme interesante

You may also like