Situata në veri – Qytetarët e vlerësojnë të tensionuar me skenar të Serbisë – Shqip

by admin
Spread the love

Qytetarët në vend kanë mendime të ndryshme sa i përket situatës në veri të Kosovës. Disa prej tyre e konsiderojnë si situatën e tensionuar, e disa thonë se janë skenarë të Serbisë, raporton Shqip.

Të intervistuar nga Shqip, qytetarët shprehen se veriu me ndihmën e ndërkombëtarëve mund të qetësohet dhe të fillojë sërish integrimi i serbëve në atë pjesë. Duke përmendur deklaratat e ndërkombëtarëve, çështja e targave thonë se duhet të zgjidhet me dialog.

Bislim Ademi thotë për Shqip, se veriu i Kosovës mund të dalë jashtë kontrollit, pasi sipas tij, në këtë situatë kanë dorë edhe agjentë rus.

“Është e tensionuar situata, megjithatë serbët kanë dhënë dorëheqje nga Policia e Kosovës, kinse nuk janë të kënaqur me këto bisedimet ndërmjet Vuçiqit dhe Kurtit, por edhe ata që kanë dhënë dorëheqje nuk është bërë ndonjë punë e madhe”.

“Një me qenë na bënë probleme e leje që janë shumë ata. Mundet me dalë jashtë kontrollit sepse rusi e nxit serbin”, u shpreh duke thënë se veriu është i Kosovës.

Situatë e tensionuar po e sheh edhe Fehmi Uka nga Prishtina. Ai thotë se vendimi i kryeministrit Albin Kurti për targat mund të shtyhet pjesë, pjesë.

“Ashtu siç po e shohim të gjithë, është e tendosur pak por besoj se do të bëhet një zgjidhje me ndihmën e ndërkombëtarëve. Janë bërë disa hapa dhe besoj se nuk po humbet (integrimi) i serbëve dhe besoj se do të kthehen sërish. Jo nuk mendoj që duhet të shtyhet vendimi, ajo është pjesë e shtetit, mundet të shtyhet pjesë, pjesë”, thotë ai.

Ndërsa Lulzim Esati, thotë se me ndihmën e ndërkombëtarëve, situata në veri do të qetësohet, raporton EO.

“Nuk besoj se do të dalë nga kontrolli, sepse janë të skenuara nga Serbia. Jo nuk besoj se integrimi i serbëve do të dështojë, sepse nëse projekti ka qenë serioz”.

“Çështjen e kanë në dorë ndërkombëtarët, e nëse janë serioz ata për ta implementuar këtë projekt, nuk është asgjë, por mund të ketë disa hapa mbrapa, por megjithatë po shihet se nuk ka vullnet nga Serbia”, u shpreh ai.

Lexo lajme interesante

You may also like