Si ta tejkaloni vetminë, 7 këshilla

by admin
Spread the love

Pavarësisht nga popullsia në rritje globale, më shumë njerëz raportojnë se ndihen të vetmuar dhe të izoluar sesa kurrë më parë.

Në një botë prej më shumë se 7 miliardë, shumica prej nesh ndihen të vetëm, të braktisur ose të refuzuar, dhe ne dëshirojmë të ndjehemi si pjesë e një grupi.

Më poshtë i gjeni 7 mënyra se si ta tejkaloni vetminë:

Bashkohuni në grupe që kanë interesa të përbashkëta me ty

Për të kapërcyer vetminë, duhet të ndihesh një lidhje e përbashkët me të tjerët. Mënyra më e lehtë është të hulumtoni mbledhjet dhe grupet lokale që keni interes të bashkoheni. Nëse ju pëlqen çiklizmi, pse të mos ndani hobin tuaj të preferuar me të tjerët në zonën tuaj? Nëse shikoni përreth do të shihni se të gjithë kanë dëshirë të qëndrojnë me njerëz që kanë interesa të përbashkëta.

Filloni ta njihni veten më mirë

Me gjithë ndershmërinë, duhet të mësoni të shijoni momentet tuaja përpara se të vlerësoni me të vërtetë shoqërinë e të tjerëve. Përndryshe, vetëm dëshironi të lidheni me njerëz të tjerë nga dëshpërimi në një përpjekje për të shpëtuar nga vetja. Ju duhet të shkoni thellë brenda dhe të thyeni të gjitha zinxhirët që ju mbajnë peng.

Hyni në bisedë me persona që nuk i njihni

Bëni një bisedë me vajzën në dyqanet ushqimore, ose personin që pret në stacionin e autobusit. Ju keni një shans për t’u lidhur me dikë shumë e më shumë kudo që të shkoni; ne kemi një botë të zënë nga më shumë njerëz se kurrë më parë, kështu që me të vërtetë, ne të gjithë nuk kemi shumë justifikim për të ndjenjur të vetmuar.

Shpenzoni më pak kohë në teknologji dhe bashkohuni në botën reale

Ne menjëherë mund të lidhemi me pothuajse të gjithë në internet, por thjesht nuk krahasohet me lidhjen njerëzore ballë për ballë. Ne nuk mund ta përqafojmë dikë online, ose të shohim ndryshimin në shprehjet e fytyrës, ose të ndiejmë energjinë e personit përmes kompjuterit ose telefonit.

Pyet veten nëse ndjenjat tua reprezentojnë atë që je

Jo për të argumentuar se vetmia është padyshim një realitet në rritje në botën tonë moderne, por e bën një ndjenjë të përkohshme të përshkruajë me saktësi tërë jetën tuaj? Ndoshta ju keni një grup të ngushtë miqsh dhe familjesh, por ndiheni të vetmuar për momentin. Nëse është kështu, përpiquni të kuptoni se çfarë solli kjo ndjenjë.

Fokusohuni në ndihmën ndaj të tjerëve

Vullnetarizmi bën një mënyrë të shkëlqyeshme për t’u lidhur me njerëzit e tjerë dhe gjithashtu për ta larguar vëmendjen nga vetja. Mendoni se sa njerëz jetojnë në rrugë çdo ditë me pothuajse asnjë burim ushqimi ose uji të qëndrueshëm, nuk ka vend të sigurt për të hedhur kokën gjatë natës dhe nuk ka miqësi të vërtetë për t’i mbështetur ata.

Involvohuni në aktivitetet që ju pëlqejnë

Mund të gjesh një shok të ri stërvitje në palestrën ku shkon; ka mënyra të panumërta për të takuar njerëz të rinj, vetëm duhet të lëshoni çdo fri

Lexo lajme interesante

You may also like