Shtëpia e ‘Flintstones’ e gdhendur mes blloqeve të granitit, ka pishinë dhe dritare të blinduara, por jo rrymë elektrike (fotot)

by admin
Spread the love

Kjo është një shtëpi ku pushuesit mund të jetojnë me të vërtetë një realitet të ngjashëm me atë të serialit humoristik për fëmijë ‘Flinstones’.

E njohur si ‘Casa do Penedo’, ose ndryshe “Shtëpia e Gurit”, kjo banesë e cuditshme në veri të Portugalisë, e ka fituar me meritë pseudonimin “Shtëpia e Flinstones në jetën reale”.

Por intriga e saj shkon përtej ngjashmërisë me shtëpitë e gurta të serialit të njohur te animacionit, pasi ajo zotëron një pishinë dhe dyer e dritare të blinduara.

E ngjeshur mes katër blloqeve natyrale të granitit, shtëpia është vendosur në një mal me lartësi rreth 1000 metra.

Dikur e përdorur si shtëpi pushimi nga pronarët e saj, vendi u kthye në një atraksion turistik dhe më pas në një muzeum nga autoritetet lokale.

Nuk dihet arsyeja se përse pronarët fillestarë vendosën dyer e dritare anti-plumb.

Fotografi vendas Ricardo Oliveira Mateus, 34 vjeç, është kthyer kohët e fundit në shtëpinë 6 metra të lartë për të sjellë karakterin e saj të plotë.

Ai tregon: “Është ndërtuar në mënyrë që si themele të të ketë katër blloqet e gurit që e rrethojnë. Vendi është ndërtuar për gati dy vjet në vitin 1972”.

“Shtëpia është e pajisur mirë por nuk ka rrymë elektrike. Ka një vatër zjarri dhe një pishinë noti, e cila është gërrmuar mes bllokut më të madh të gurit”.

Ricardo thotë se tani shtëpia është një muzeum i vogël replikash e fotografish nga historia e Penedo.

Ai shton: “prej dizajnit të pazakontë dhe integrimit në natyrën rrethuese, ndërtesa është kthyer në një atraksion turistik”.

“Kur kam qenë fëmijë kam ardhur këtu dhe u takova me të zotin e shtëpisë, isha shumë i impresionuar nga arkitektura dhe panoramat rrethuese”.