Shqiptari burgoset për sulmin ‘i zhveshur, me shkop bejsbolli’ ndaj burrave në dyqan, mes luftës së bandave të drogave në Britani (fotot)

by admin
Spread the love

Në foto shihen momentet kur një burrë gjysmë i zhveshur hyn në një dyqan duke valëvitur një shop bejsbolli teksa sulmonte një grup burrash në Oxford ne jug te Londres.

Shqiptari Argjend Canaku, u dënua sot me 22 muaj burg për sulmin pas incidentit të 14 gushtit, të regjistruar në kamerat e sigurisë të ambjenteve.

Gjyqtari John Bate-Williams tha se sulmi ishte i lidhur me trafikun “e përçmueshëm” të drogave në Oxford.

Gjykatësi tha se Canaku i armatosur me thikë e shkop bejsbolli kishte ndjekur një grup burrash për t’i sulmuar pranë dyqanit ‘Blackbird Leys’, pasi ishte konfrontuar me ta në dyqan.

Në gjykatë u tha se Canaku ishte arrestuar më parë për dhunë dhe shkelje drogash por nuk kishte dënuar.

Ai shtoi: “Kjo duket se është një nga eventet e serisë së shkeljeve të dhunshme të të akuzuarit, e lidhur me tregtinë e drogave ilegale këtu në Oxford. Ti ishte pjesë e një grupi që sulmoi qartësisht një ose disa burra jashtë dyqanit. Mbaje një thikë e një shkop bejsbolli, që mund të shkaktojnë plagë ë rënda deh mundësisht fatale”.

Canaku, i cili nuk kishte një adresë fikse, pranoi trazirën e dhunshme dhe zotërimin e armëve të ftohta.

Avokatja Samantha Giffin, i kërkoi gjyqtarit dënim të pezulluar dhe mirëkuptim për klientin e saj pasi ai nuk kishte dënime të mëparshme.

Ajo tha se Canaku kishte kaluar një fëmijëri traumatike në vendin e lindjes Shqipëri, ku “babai i tij polic ishte vrarë”. Pasi kishte kërkuar azil në Britani, ai kishte jetuar me një burrë të moshuar e më pas ishte strehuar nga shërbimet sociale, pa arritur të diplomohej në shkollën fillore.

Por zëdhënësi i gjyqit Bate-Williams tha se nuk mund të bënte gjë tjetër përvecse të jepte dënim me burg pasi duhet të jepte shembullin për të dënuar trafikun e drogave në Oxford.