Shpallen rezultatet fillestare, këto janë dy anëtarët e rinj të Këshillit Gjyqësor – Shqip

by admin
Spread the love

Anëtarët e rinj të Këshillit Gjyqësor janë gjyqtari nga Gjykata Supreme, Nake Georgiev dhe gjyqtarja nga Gjykata Civile, Antoaneta Dimovska, përcjell KlanM.

Georgiev, për të cilin Këshilli Gjyqësor e ndërpreu procedurën kundër tij pak para kandidimit, ishte i vetmi kandidat nga radhët e gjyqtarëve suprem.

Për të votuan gjashtë nga gjithsej 16 gjyqtarë të Gjykatës së Lartë.

Antoaneta Dimovska është anëtarja e re nga zona e apelit në Shkup. Ajo ka marrë 110 vota kundër kryetarit të Gjykatës në Kavadar, Lazar Nanev, për të cilin kanë votuar 49 gjyqtarë.

Kryetar i Komisionit për Zgjedhje ishte gjyqtari i Gjykatës Administrative dhe ish-anëtari i KSHZ-së, Subhi Jakupi.

Afatet për kundërshtimet e kandidatëve tani po kalojnë dhe rezultatet përfundimtare do të shpallen nesër.

Georgiev dhe Dimovska zëvendësojnë dy anëtarët e Këshillit Gjyqësor që dhanë dorëheqje.

You may also like