Shkalla e papunësisë në Zvicër bie në 2,5 për qind

by admin
Spread the love

Situata në tregun zviceran të punës, në muajin tetor u përmirësua më tej. Ky zhvillim është disi befasues për ekonomistët.

Numri i të papunëve dhe shkalla e papunësisë, në vjeshtën e tetorit 2021 ra sërish. Në fund të muajit raportues, gjithsej 116 733 persona ishin të regjistruar si të papunë në qendrat rajonale të punësimit (RAV). Kjo ishte 3 561 më pak se një muaj më parë, siç njoftoi të hënën Sekretariati Shtetëror për Çështjet Ekonomike (Seco), transmeton portali Shtegu.

Shkalla e papunësisë ra në krahasim me shtatorin nga 2.6 në 2.5 për qind. Dhe shkalla e papunësisë, e përshtatur për efektet sezonale, vazhdon të bjerë – nga 2.8 në 2.7 për qind.
Për ekonomistët, ky zhvillim vjen paksa i befasishëm. Sipas sondazhit të AëP, ata kishin pritur që shkalla e papunësisë të priret të rritet lehtë, nga 2.6 në 2.7 për qind. Për shifrën e rregulluar sezonalisht, vlerësimet priren të jenë disi më të larta në 2.7 deri në 2.8 për qind.

Lexo lajme interesante

You may also like