Shefi i ri ekzekutiv i Twitter cakton rregullin e ri për publikimet në platformë – Shqip

by admin
Spread the love

9:39 | 1 Dhjetor 2021

Veprim që deri më tani nuk ishte i ndaluar në asnjë formë, tani do të ketë penalizëm.

Shefi i ri i Twitter ka bërë lëvizjen e tij të parë. Gjigandi i mediave sociale – nën udhëheqjen e CEO-t të ri Parag Agrawal – njoftoi të martën se po rishikon politikën e tij të privatësisë për të bllokuar ndarjen e fotove dhe videove të njerëzve pa pëlqimin e tyre, shkruan lajmi.net.

“Shpërndarja e mediave personale, të tilla si imazhe ose video, mund të cenojë privatësinë e një personi dhe mund të çojë në dëmtime emocionale ose fizike”, tha Twitter në një postim në blog të martën.

“Keqpërdorimi i mediave private mund të prekë të gjithë, por mund të ketë një efekt joproporcional mbi gratë, aktivistët, disidentët dhe anëtarët e komuniteteve pakicë.”

Twitter tha se për të zbatuar politikën e re, do të kërkojë një “raportim të personit të parë të fotos/videos në fjalë (ose nga një përfaqësues i autorizuar).

“Pasi të marrim një raport, ajo media e veçantë do të shqyrtohet përpara se të ndërmerret ndonjë veprim përmbarimor,” tha kompania.

 

Veçanërisht, politika nuk zbatohet “për mediat që shfaqin figura publike ose individë kur media dhe teksti shoqërues i Tweet-it ndahen në interes të publikut ose i shtojnë vlerë diskursit publik”.

“Ne gjithmonë do të përpiqemi të vlerësojmë kontekstin në të cilin përmbajtja shpërndahet dhe, në raste të tilla, ne mund të lejojmë që imazhet ose videot të mbeten në shërbim,” tha kompania.

“Për shembull, ne do të merrnim parasysh nëse imazhi është i disponueshëm publikisht dhe/ose po mbulohet nga mediat kryesore/tradicionale (gazetat, kanalet televizive, faqet e lajmeve në internet), ose nëse një imazh i veçantë dhe teksti shoqërues i tweet-it i shton vlerë diskursi publik, po ndahet në interes publik, ose është i rëndësishëm për komunitetin.”

Politika hyn në fuqi menjëherë, tha Twitter. /Shqip/

Lexo lajme interesante

You may also like