Shahpaska: Në vitin 2022, 5.500 raste të reja sociale për shkak të pandemisë

by admin
Spread the love
Numri i rasteve sociale, përkatësisht përfituesve të ndihmës minimale të garantuar, pritet të rritet vitin e ardhshëm për 5500 raste të tjera për shkak të pandemisë, tha sot ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska në një konferencë për media.
Shahpaska sot e prezantoi Projektbuxhetin Civil të Ministrisë së linjës për vitin 2022, i cili arrin në 50,6 miliardë denarë. Pandemia deri më tani ka ndikuar, duke rritur numrin e rasteve sociale, tha ajo.
“Mjetet e parapara për transfere sociale në Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale janë paraparë në 11.6 miliardë denarë. Këtë vit për shkak të pandemisë kemi pasur hyrjen e 8.5 mijë familjeve në sistemin e mbrojtjes sociale.

Nga 27.000 familje para pandemisë vitin e kaluar, deri në fund të vitit në sistem kanë hyrë edhe 8,5 mijë familje të tjera, kështu që për momentin kemi 35.500 familje që përdorin ndihmën minimale të garantuar”, tha Shahpaska.


Lexo lajme interesante

You may also like