Sekretet e filmave të Disney-t konsistojnë te… mashtrimi! (VIDEO)

by admin
Spread the love

Nuk mund të mohohet se magjia e filmave të Disney-t na magjeps sot ashtu si kur ishim fëmijë. Edhe pse deri tani animacioni është i gjithi në grafikë kompjuterike, ne kemi mbetur të apasionuar pas filmave artistikë në animacionin tradicional.

Filmi i parë i Disney-t daton në vitin 1937 dhe është “Borëbardha dhe shtatë xhuxhët”. Sa herë e kemi pyetur veten se cilat ishin sekretet e animacionit të Disney-t, të cilat e bënë atë kaq të veçantë?

Epo, një nga këto sekrete u zbulua nga një përdorues i Twitter-it, i cili u deklarua i “hutuar” nga zbulimi i bërë. Fred Schultz ka postuar një video ku krahason klipe nga filma të ndryshëm dhe duke e bërë këtë ka një gjë që bie në sy. Animacionet janë pothuajse identike: lëvizjet e personazheve, nga filmi në film përsëriten në të njëjtën mënyrë.

Reagimet e njerëzve për këtë postim kanë qenë nga më të ndryshmet. Shumë u tronditën gjithashtu. Shumë i kanë akuzuar animatorët për dembelizëm.

Megjithatë, dikush më me mençuri na ftoi të reflektojmë. Bëhet fjalë për filma të xhiruar në vitet pesëdhjetë, gjashtëdhjetë dhe shtatëdhjetë. Teknikat e animacionit ishin shumë të shtrenjta, dhe jo të gjithë filmat e Disney ishin po aq të suksesshëm ekonomikisht.

Aq më tepër. Disa nga animatorët historikë të Walt Disney Studios sigurojnë, se adoptimi i praktikës së gjurmimit të vizatimeve të filmave të mëparshëm nuk e shpejtoi aspak punën dhe as nuk e bëri më të lehtë.

Ishte thjesht një teknikë që shmangte marrjen e aktorëve të gjallë, të cilët u përdorën si modele për filmat e parë. Çfarë mendoni: a ju kanë grabitur magjinë këto sekrete të animacionit të Disney-t, apo do të vazhdoni të shikoni klasikët me të njëjtat sytë e magjepsur të një fëmije?

You may also like