Sa janë të sigurta objektet në Kosovës ndaj tërmeteve?

by admin
Spread the love

Me qindra ndërtesa i janë shtuar kryeqytetit viteve të fundit.

Qëndrueshmëria e tyre është e domosdoshme veçmas në rastet kur vendi përballet me fatkeqësi natyrore.

Me një të tillë është përballur Turqia e Siria një ditë më parë.

 

 

Olluri: Plaçkitjet dhe hajnitë e pasluftës iu faturuan PDK-së

Por, sa janë të sigurta objektet në Kosovë për t’i bërë ballë tërmeteve?

E ndërtesat e vjetra janë më të sigurta.

Për t’u siguruar se objektet janë të ndërtuara në bazë të kushteve, duhet një monitorim më i lartë.

Pasi që ndërtuesit ka mundësi që dalin jashtë projektit.

Për këtë çështje u deklarua edhe Shemsi Mustafa nga Instituti Sizmiologjik i Kosovës.

Sipas tyre ndërtesat në Kosovë kanë nivel të kënaqshëm të ndërtimit në tërësi.

You may also like