Rregullat strikte që Georgina Rodriguez do të duhet të ndjekë në Arabinë Saudite

by admin
Spread the love

Të jesh grua në Arabinë Saudite nuk është e lehtë dhe tani Georgina Rodriguez do të duhet të mësohet me të gjitha rregullat që duhet të respektojë në vend.

Pas nënshkrimit të Cristiano Ronaldos nga Al-Nassr, një jetë e re fillon për të dhe fëmijët e saj.

Edhe pse gratë kanë fituar disa liri vitet e fundit, Arabia Saudite është ende një vend shumë kufizues, me më pak të drejta dhe liri se perëndimi.

Faqja e internetit e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Bashkimit Evropian dhe Bashkëpunimit detajon disa rregulla që duhet të ndiqen për ata që duan të zhvendosen në këtë vend.

Rregullat e reja për Georgina Rodriguez

Ajo duhet të veshë ‘abaya’ në publik. Kjo është një mantel me ngjyrë të errët.

Ajo duhet të vishet me “modesti”. Me fjalë të tjera, nuk ka më rroba të tejdukshme, të shkurtra dhe të ngushta për të.

Ndalohet rreptësisht importimi dhe konsumimi i alkoolit dhe produkteve të derrit.

Ajo as nuk mund të hajë, të pijë duhan në publik gjatë muajit të Ramazanit, ndërmjet marsit dhe prillit.

Sa i përket turizmit në vendbanimin e saj të ri, pasi nuk është muslimane, ajo nuk do të mund të vizitojë qytetet e shenjta, si Meka dhe Medina, si dhe objekte dhe monumente të tjera natyrore.

Megjithatë, do të mund ta bëjnë këtë duke marrë një leje./Botapress.info/

Lexo lajme interesante

You may also like