“Risi në Bernë”? Ngjarje informative mbi temën e punës dhe shëndetit

by admin
Spread the love

“Risi në Bernë”? Ngjarje informative mbi temën e punës dhe shëndetit

Jeni zhvendosur së fundmi në Bernë nga jashtë? Zyra për Çështjet e Migracionit dhe Racizmit FMR ju fton në dy ngjarje informative. Do të njiheni me oferta të rëndësishme nga qyteti i Bernës. Ngjarja do të zhvillohet në gjermanisht të thjeshtë. Do tw ketw përkthime në anglisht dhe ukrainisht. Përkthime në gjuhë të tjera mund të organizohen sipas kërkesës.

“Puna dhe formimi profesional”

E enjte 16 Mars

Nga ora 18:00 deri në 20:30

Auditoriumi BFF, Kapellenstrasse 1, 3011 Bern

“Shëndeti”

E enjte 30 Mars

Nga ora 18:00 deri në 20:30

Auditoriumi BFF, Kapellenstrasse 1, 3011 Bern

Informacione të mëtejshme dhe regjistrimi do të publikohen në faqen tonë të internetit.

 

Ngjarje rrjetëzimi “Racizmi në shkollë?!”

Rrjeti i shkollave kundër racizmit fton mësuesit, drejtuesit, prindërit dhe të gjithë personat e tjerë të interesuar në një event rrjeti. Së bashku ne zhvillojmë vizionin e një shkolle jodiskriminuese me mundësi të barabarta.

E hënë, 20 mars 2023, nga ora 18:30 deri në 20:00, e ndjekur nga një aperitiv

Muzeu Alpin, Helvetiaplatz 4, 3005 Bern.

Ju mund të gjeni të gjitha informacionet dhe regjistrimin në faqen tonë të internetit.

 

Aktionswoche

Ka ardhur koha: Nga data 18 deri më 25 mars do të zhvillohet java e 13-të e aksionit të qytetit të Bernës kundër racizmit. Me mbi 40 ngjarje dhe një fushatë që shtrihet nga Berna në Köniz, Ittigen, Muri dhe Ostermundigen, ne po e bëjmë racizmin strukturor një problem.

Programin e javës së fushatës nga 27 shkurt 2023 mund ta gjeni në www.berngegenrassismus.ch.

 

Komisioni i Ekspertëve për Çështjet e Migracionit dhe Racizmit: Kërkohet një anëtar i ri!

Komisioni i ekspertëve për çështjet e migracionit dhe racizmit merr një vështrim kritik ndaj çështjeve të tilla si përfshirja, diversiteti dhe diskriminimi racor. Ajo reflekton dhe diskuton zbatimin e praktikës urbane, veçanërisht në fushat e migrimit, mbrojtjes nga diskriminimi dhe hapjes ndërkulturore.
Dëshironi të përfshiheni? Ne po kërkojmë një Komisioner të ri. Mund të gjeni më shumë informacion në lidhje me profilin që kërkoni dhe modalitetet e aplikimit në faqen tonë të internetit.

 

Tejkalimi: Mbështetje financiare për njerëzit në varfëri të cilët nuk marrin asistencë sociale

Qyteti i Bernës ka nisur një projekt pilot për tejkalimin e ndihmave. Personat e prekur nga varfëria që nuk marrin asistencë sociale mund të marrin mbështetje financiare. Kjo është veçanërisht e dobishme për njerëzit që nuk duan të marrin ndihmë sociale për arsye që lidhen me ligjin e imigracionit.

Informacione të mëtejshme mund të gjenden në faqen e internetit të qytetit të Bernës, faqen e internetit të Departamentit të Punës Sociale të Kishës Katolike dhe në fletushka.

 

Sesioni i shkëmbimit migrativ 2022 – një përmbledhje

Sesioni i fundit i shkëmbimit për migracionin iu kushtua temës “Të rinjtë e ardhur në Zvicër nga mosha 14 deri në 26 vjeç”. Në dokumentacion do të gjeni një pasqyrë të ofertave për të rinjtë dhe vështirësitë që ata hasin, veçanërisht në lidhje me aksesin në sistemin arsimor.

 

Ngjarje informative mbi natyralizimin: Çfarë duhet të di?

A jetoni në Bernë dhe do të dëshironit të natyralizoheshit? Dëshironi të dini më shumë për kërkesat? Shërbimi i të drejtave civile të qytetit të Bernës po organizon një ngjarje informuese. Aty mund të bëni pyetjet tuaja.

E enjte, 2 mars 2023 në orën 17:30 në Predigergasse 5.

Për më shumë informacion dhe për t’u regjistruar, vizitoni faqen e internetit të Shërbimit për të Drejtat Civile.

 

Si mund të mësojë fëmija im gjermanisht para kopshtit?

Qyteti i Bernës mbështet fëmijët që flasin pak ose aspak gjermanisht me programin “Mëso gjermanisht para kopshtit”. Informacione të mëtejshme mbi projektin janë në dispozicion në 14 gjuhë në faqen e internetit të Primano.

A keni marrë një pyetësor dhe a keni pyetje në lidhje me të? Më pas mund të kontaktoni koordinatorët e distriktit. Ata mbështesin prindërit në plotësimin e pyetësorit. Lista e adresave mund të gjendet në shtojcën e buletinit.

 

Regjistrimi për programin e vizitave në shtëpi hap pas hapi

Hap pas hapi është një program parandalues ​​lojërash dhe mësimi si pjesë e mbështetjes së hershme. Raundi i ri i programit të vizitave në shtëpi do të fillojë në fillim të marsit. Mund të marrin pjesë prindërit që jetojnë në qytetin e Bernës dhe Muri Gümligen me fëmijët e tyre 1-3 vjeç. Ka ende vende të disponueshme në të gjitha vendet.

Filmi ju jep një pasqyrë të programit të vizitës në shtëpi. Vizitoni faqen e internetit për më shumë informacion.

 

Mundësi trajnimi për vullnetarë

Koordinimi vullnetar i shërbimit social të azilit organizon module të mëtejshme trajnimi disa herë në vit. Këto module kursi u drejtohen vullnetarëve që janë të përfshirë në fushën e migrimit dhe azilit në qytetin e Bernës dhe komunitetet fqinje.

Programi për semestrin e pranverës 2023 mund të gjendet në faqen e internetit të koordinimit vullnetar.

 

Thirrje: Këndoni së bashku!

A ju pëlqen të këndoni? Njerëz nga Peruja, Togo, Filipinet, Suedia, Izraeli, Gjermania, Kosova, Zvicra dhe vende të tjera këndojnë në CHOR DER NATIONEN BERN.

Kendo se bashku! Të interesuarit janë të ftuar të marrin pjesë në një provë mbrëmjen e së hënës dhe të njihen me korin. Mund të gjeni më shumë informacion në fletushkan e bashkangjitur. Ju mund të gjeni më shumë informacion rreth projektit në faqen e internetit.

 

Këshilla

Jukebox flet: punëtori teatrore (rrëfyese) nga QUART – një xhuboks në Bern West kërkon pjesëmarrës. që duan të tregojnë një histori. Tek jukeboksi

Antologjia Racizmi Nga Republika Federale e hershme deri më sot shqyrton racizmin në Gjermani nga një këndvështrim ndërdisiplinor. Tek koleksioni

Qyteti i Bernës u rrit në popullsi në vitin 2022. Njerëzit nga Ukraina tani përfaqësojnë grupin e pestë më të madh të të huajve. Tek numrat

 

Podkaste të ndryshme mbi librin e Vincent O. Carter’s Bern në 12 restorante në Bernë. Lexuar ndër të tjera nga Burni Aman, Alec von Graffenried, Vithyaah Subramaniam, Meral Kureyshi, Angélique Beldner. Lexoni dhe Zu Bern liest und hört das Bernbuch.

 

Agjenda

Informacioni aktual mbi ngjarjet që lidhen me migrimin/integrimin dhe racizmin mund të gjenden në agjendën në faqen tonë të internetit.
Ngjarja: “Bern schaut hin”, 1 shkurt 2023
Nga hyrja në vendimin për azil – si mund ta gjej rrugën time përmes labirintit të azilit?” 27 shkurt 2023
Java e veprimit kundër racizmit, 18.-25. mars 2023
CAS: Ndërmjetësimi në kontekste transkulturore, 19 mars 2023
Trajnim i mëtejshëm në ligjin e migracionit, Prill 2023
“Njerëz kyç në promovimin e integrimit”, 4 dhe 5 maj 2023
Seria e ngjarjeve:Racizmi në sistemet familjare“. maj dhe qershor 2023
Trajnim i mëtejshëm: «Sans-papiers në Zvicër», 28 dhe 29 gusht 2023

You may also like