Rëndësia e gjëndrës tiroide – Shqip

by admin
Spread the love

Rëndësia e gjëndrës tiroide është e
jashtëzakonshme, kjo pasi që është edhe gjëndra më e madhe në sistemin endokrin.

Mungesa apo tepria e jodit mund të shkaktojë
komplikime në gjëndrën tiroide.

Nëse këto komplikime të gjëndrës tiroide nuk
shërohen më kohë mund ë qojnë deri në probleme të tjera serioze.

Simptomat e pacientit me mungesë të jodit janë
lodhja, gjumi i tepërt, kapsllëk, lëkurë të thatë etj.

Ndërsa simptomat e pacientit me tepricë të
jodit janë energjia e tepërt, ecin dhe flasin shpejt, djers të shumta etj.

Për ta diagnostifikuara këtë sëmundje
nevojiten ekzaminime të thjeshta si ekografi, analiza hormonale, elastografi
etj.

You may also like