Renault Megane E-Tech

by admin
Spread the love

Është makina e kthesës për markën franceze. E ndërtuar mbi një platformë krejt të re, në një qendër të re prodhimi, ajo përmban linja kryqëzimi që thyejnë të kaluarën e modelit. Dhe në rrugë nuk zhgënjen

E ulët, e lëmuar, e përgjakshme. Kudo që ta shikosh, të bind. Dhe e njëjta përshtypje pozitive vjen kur hap derën. Linja të pastra, ekran i madh, përfundime cilësore. Renault e kthen faqen drejt me këtë Mégane E-Tech. Dhe lajmi se është ekskluzivisht elektrik, ndoshta, nuk është ai kryesor.

Sepse Régie ka prodhuar makina me bateri për më shumë se një dekadë. Dhe kështu tani, me përvojën e nevojshme të fituar, ka qenë më e lehtë të rishkruash rregullat. Falë një platforme të re, Cmf-Ev, e ndërtuar në një qendër prodhimi në veri të Francës kushtuar vetëm botës elektrike (shih kutinë në faqen 138).

Katër e njëzet e një metra i gjatë, Mégane-i i ri – që shtrihet në segmentet B dhe C – nuk ka asnjë lidhje me sedanin e mëparshëm dhe tradhton shpirtin e tij elektrik me faktin se ai krenohet me një bazë të rëndësishme të rrotave, dy metra dhe 70 , me ruoton klasik (18 ose 20 inç) i vendosur në fund (vargjet janë padyshim shumë të vogla).

Duke e vëzhguar nga ana, ose akoma më mirë nga treçereku i pasmë, vihet në pah qartë karakteri i tij crossover, me një bisht shumë të pjerrët: zhvillohet në lartësi vetëm për një metër e gjysmë, ijet sportive shumë muskulare dhe çatia e zezë thekson edhe më shumë, linjat e saj SUV-coupé. Këtë e do moda sot dhe ajo nuk kapet e papërgatitur.

Mbi kokën e atyre që ulen në pjesën e pasme, natyrisht, nuk mund të ketë shumë hapësirë dhe për të siguruar shikueshmëri të mjaftueshme të pasme duhet të mbështeteni te kamerat. Megjithatë, ata me familje nuk mendojnë më të keqen: prodhuesi francez deklaron një kapacitet bagazhi prej 440 litrash.

TË GJITHA PËRPARA

Ka dy ndërprerje të baterisë, nga 40 kWh (për një autonomi në ciklin Wltp deri në 300 kilometra) dhe 60 kWh (deri në 470 kilometra), dhe dy vlera maksimale të fuqisë, 130 ose 218 kf. Motori dhe tërheqja janë përpara (kur shkolla gjermane, në të dyja rastet, zgjedh zgjidhjen e pasme).

Pesha e deklaruar varion nga 1,513 deri në 1,636 kg dhe është relativisht e ulët, duke qenë një Bev. Aspekt i rëndësishëm: karikuesi i rrymës alternative ka një fuqi të mirë 22 kW dhe kjo lejon 160 kilometra autonomi në një orë në kolonat më të njohura. Akumulatori shumë i hollë, vetëm 11 centimetra, ka lejuar që sedilja të mbetet mjaft e ulët, si ajo e një sedani normal.

Instrumentimi i rikonfigurueshëm është tërheqës, sepse vazhdon pa probleme në ekranin qendror, duke formuar një lloj “L” të përmbysur me zhvillim të jashtëzakonshëm: 744 cm2, rekord për kategorinë. Sistemi i ri multimedial OpenR Link ka Google të integruar, gjë që e bën më të lehtë përdorimin, sepse ikonat dhe grafika janë ato që përdorim çdo ditë në telefonat tanë inteligjentë.

Timoni thuajse katror në fillim të habit, duhet të tërhiqesh pak, por më pas e vlerëson. Zona pas kurorës, në të djathtë, është pak e mbushur me njerëz, sepse leva e marshit i shtohet asaj të fshirësit dhe satelitit të kontrollit audio (i cili mbijeton i padekur, pavarësisht se rivalët e tij tani janë zhdukur).

ADAS NUK MUNGON

Sugjerimi nga ngërçi është i shkëlqyeshëm, veçanërisht nëse drejtoni versionin më të fuqishëm, si ai i këtij kontakti të parë. Përgjigja e drejtimit është gjithashtu e rëndësishme, shumë e drejtpërdrejtë (12: 1).

Ekziston një perceptim shumë i shëndetshëm i kontaktit me tokën për sa kohë që ecja është normale, atëherë ai bashkëjeton me reagimet tipike të tërheqjeve të përparme, këtu të zbutura nga elektronika e përpiktë dhe, në një farë mënyre, “mrekullueshëm”, nëse njeriu mendon për çiftin e afërt që ka; dhe për t’i bërë gjërat më mirë ka një fund të pasëm të rafinuar me shumë lidhje.

Natyrisht, si në të gjitha pajisjet elektrike, faktori i peshës në mënyrë të pashmangshme manifeston inercinë e tij kur kthesat trajtohen me shpejtësi të qëndrueshme. Përveç kësaj, ka katër mundësi për frenim rigjenerues, duke përdorur vozitjet në timon.

Në nivelin e Adas, crossoveri francez është i kompletuar: ai krenohet me 26 prej tyre dhe garanton drejtimin e asistuar të nivelit 2. Komoditeti i brendshëm akustik është i lartë: izolimi i zërit është kujdesur veçanërisht, si dhe vëmendja ndaj përdorimit të materialeve të riciklueshme. . Në fund të ciklit jetësor, në këtë drejtim, prodhuesi francez deklaron se makina do të jetë 95% e riciklueshme.

Mégane E-Tech, i cili sapo ka mbërritur në shitje, ofrohet në tre konfigurime, Equilibre, Techno dhe Iconic, duke filluar nga 37,100 € me një bateri 40 kWh dhe nga 41,700 € nëse zgjidhni baterinë 60 kWh. Për versionet e ndërmjetme duhet të shtohen 3 mijë euro dhe për ato të parat 3 mijë të tjera, në të dyja rastet.

 

Lexo lajme interesante

You may also like